''Puciștii'' din fotbal, luați la întrebări. UEFA nu se joacă

Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Real, Barca şi Juventus au replicat la rândul lor pe teren juridic. La cererea lor, Tribunalul comercial din Madrid a sesizat la jumătatea lunii mai justiţia europeană pentru a afla dacă UEFA abuzează de "poziţia sa dominantă", încercând să bloc
Real, Barca şi Juventus au replicat la rândul lor pe teren juridic. La cererea lor, Tribunalul comercial din Madrid a sesizat la jumătatea lunii mai justiţia europeană pentru a afla dacă UEFA abuzează de "poziţia sa dominantă", încercând să blocheze acest turneu concurent.
UEFA a anunţat că a deschis o procedură disciplinară împotriva cluburilor Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino, care refuză în continuare să renunţe la proiectul Super Ligii europene de fotbal, sancţiunile putând ajunge până la excluderea acestora din cupele europene.

Forul fotbalistic continental a "deschis o procedură disciplinară" împotriva celor trei cluburi.

Comisia de Control şi Etică trebuie să stabilească acum "potenţialele încălcări ale cadrului legal al UEFA" comise de cele trei grupări rebele, în timp ce celelalte nouă cluburi care au promovat Super Liga au scăpat de aceste proceduri în schimbul unor sancţiuni financiare uşoare.

UEFA, provocată la jumătatea lunii aprilie de lansarea acestui proiect privat de turneu european, chiar în momentul în care a anunţat o reformă vastă a Ligii Campionilor, a preferat mult timp să negocieze predarea rebelilor, mai degrabă decât pedepsirea acestora.

Însă, nereuşind să obţină o capitulare generală, a optat pentru un răspuns disciplinar împotriva ultimilor trei recalcitranţi, fără a specifica totuşi de ce infracţiuni îi acuză.

Pe 19 aprilie, fotbalul european a fost zguduit de anunţul privind apariţia unei noi competiţii, 'The Super League"', guvernată de cluburile fondatoare: AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

La scurt timp, însă, în urma reacţiilor negative venite din toate părţile, cele şase cluburi engleze participante la acest proiect şi-au anunţat retragerea, urmate de alte trei echipe, două din Italia, Inter Milano şi AC Milan, şi cealaltă din Spania, Atletico Madrid.

Cele nouă cluburi au acceptat, la începutul lunii mai, să plătească împreună 15 milioane de euro şi să renunţe la 5% din veniturile lor din competiţiile europene pentru un sezon.

Departe de a fi dezarmate, Real, Barca şi Juventus au replicat la rândul lor pe teren juridic. La cererea lor, Tribunalul comercial din Madrid a sesizat la jumătatea lunii mai justiţia europeană pentru a afla dacă UEFA abuzează de "poziţia sa dominantă", încercând să blocheze acest turneu concurent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ședință de Guvern / FOTO: Gov.ro
Bursa de Valori București
Sebastian Burduja / FOTO: Gov.ro
Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României
Nvidia / Foto: Laineema / Flickr
Donald Trump / Foto: Casa Albă / Flickr

Trump atacă din nou Rezerva Federală a SUA

Critici directe la adresa președintelui Fed, Jerome...

Casă de schimb valutar
Semnare document / FOTO: Freepik
Capitoliul / FOTO: Freepik
Nissan
Foto: Freepik.com
Ceaușescu pe șantier / Foto: Fototeca online a comunismului românesc / Cota: 116/1979
Sac cu bani / FOTO: Freepik

Investitorii stau pe munți de cash și nu știu ce să facă

Mii de miliarde de dolari blocate din cauza războaielor...

Declarația unică - Foto ilustrativ
Cupru
Londra
Apple

Apple intră în domeniul interfețelor creier-computer

Apple (NASDAQ:AAPL) își face intrarea în domeniul...

Samsung

Samsung pregătește o achiziție importantă în Europa

Este vorba despre preluarea unui specialist în sisteme...

Indicele ROBOR la 3 luni a început să scadă
Tanczos Barna

România va încasa 1,3 miliarde euro din tranşa 3 din PNRR

România va încasa, pe 10 iunie, 1,3 miliarde euro din...

Cristian Popa, BNR
Calendar fiscal

Modificări în declarația 100. Apare o nouă obligație fiscală

ANAF actualizează formularul 100, apare o nouă obligație...

OECD
București interbelic
Indici bursieri
Ședință de Guvern

pixel