De ce nu mai fabrică Samsung smartphone-uri în China
Autor: Andreea Ionescu
Data publicării:
Toate dispozitivele de comunicare, comercializate în Rusia, vor trebui să fie echipate cu astfel de softuri, produse de companii rusești.
Toate dispozitivele de comunicare, comercializate în Rusia, vor trebui să fie echipate cu astfel de softuri, produse de companii rusești.
Samsung Electronics a anunţat că va renunţa la producţia de telefoane mobile în China, din cauza scăderii vânzărilor și a concurenţei din partea producătorilor locali, Huawei şi Xiaomi, informează Reuters, citat de Agerpress.

Samsung, cel mai mare producător mondial de telefoane inteligente, își sistează activitatea pe cea mai mare piaţă din lume după numărul de utilizatori de smartphone-uri, China.

În luna iunie, Samsung își redusese producţia la uzina din Huizhou, iar în 2018 suspendase producţia la o altă unitate.

Primul telefon pliabil al Samsung ajunge în magazine

Şi alte companii şi-au mutat producţia din China din cauza costurilor mai ridicate cu forţa de muncă şi a încetinirii economiei, care a redus puterea de cumpărare a chinezilor.

„În China, oamenii cumpără smartphone-uri ieftine de la producătorii locali de telefoane mobile inteligente scumpe de la Apple sau Huawei. Samsung are puţine speranţe să-şi majoreze cota de piaţă", mărturisește analistul Park Sung-soon.

Fabrica Samsung din Huizhou a fost construită în 1992, şi, potrivit presei asiatice, are 6.000 de angajaţi care au produs 63 de milioane de telefoane în 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel