În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
Consiliul Concurenţei are pregătit un proiect de act normativ prin care se asigură transpunerea Directivei ECN+ (European Competition Network), prin care se întăresc puterile de investigaţie ale autorităţii de concurenţă, a declarat pentru Agerpres, preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.
"Avem pregătit un proiect de act normativ prin care se asigură transpunerea Directivei ECN+. Prin acesta se întăresc puterile de investigaţie ale autorităţii de concurenţă, se asigură resurse adecvate pentru aplicarea eficientă a legislaţiei şi sunt implementate măsuri menite să garanteze îndeplinirea sarcinilor autorităţii în mod independent, în interesul funcţionarii eficiente a economiei de piaţă. Sunt sigur că, în perioada următoare, Guvernul va dispune măsurile necesare pentru transpunerea Directivei şi respectarea obligaţiilor de Stat Membru", a spus preşedintele Consiliului Concurenţei.
Comisia Europeană a decis, vineri, să emită un aviz motivat României pentru netranspunerea integrală în legislaţia naţională a Directivei ECN+ (Reţeaua Europeană de Concurenţă), conform unui comunicat al Executivului comunitar.
Directiva ECN+ conferă autorităţilor naţionale din domeniul concurenţei mijloacele necesare pentru a-şi spori eficacitatea în asigurarea respectării normelor antitrust ale UE, oferindu-le garanţiile necesare de independenţă, precum şi resursele şi instrumentele adecvate de aplicare a amenzilor şi de asigurare a respectării normelor, şi anume competenţe decizionale, programe eficace de clemenţă şi mecanisme de asistenţă reciprocă. Statele membre au avut obligaţia să adopte şi să publice măsurile necesare pentru a asigura transpunerea integrală a Directivei ECN+ în legislaţia naţională până la 4 februarie 2021.
Până în prezent, România a comunicat doar transpuneri parţiale. În consecinţă, Comisia a decis să trimită un aviz motivat României, care are la dispoziţie două luni pentru a răspunde şi a lua măsurile necesare. În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la România, se menţiona în comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....