24% din locuințe sunt asigurate dar PAID avertizează asupra zonelor vulnerabile
Gradul de acoperire prin...
Consiliul Concurenţei are pregătit un proiect de act normativ prin care se asigură transpunerea Directivei ECN+ (European Competition Network), prin care se întăresc puterile de investigaţie ale autorităţii de concurenţă, a declarat pentru Agerpres, preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.
"Avem pregătit un proiect de act normativ prin care se asigură transpunerea Directivei ECN+. Prin acesta se întăresc puterile de investigaţie ale autorităţii de concurenţă, se asigură resurse adecvate pentru aplicarea eficientă a legislaţiei şi sunt implementate măsuri menite să garanteze îndeplinirea sarcinilor autorităţii în mod independent, în interesul funcţionarii eficiente a economiei de piaţă. Sunt sigur că, în perioada următoare, Guvernul va dispune măsurile necesare pentru transpunerea Directivei şi respectarea obligaţiilor de Stat Membru", a spus preşedintele Consiliului Concurenţei.
Comisia Europeană a decis, vineri, să emită un aviz motivat României pentru netranspunerea integrală în legislaţia naţională a Directivei ECN+ (Reţeaua Europeană de Concurenţă), conform unui comunicat al Executivului comunitar.
Directiva ECN+ conferă autorităţilor naţionale din domeniul concurenţei mijloacele necesare pentru a-şi spori eficacitatea în asigurarea respectării normelor antitrust ale UE, oferindu-le garanţiile necesare de independenţă, precum şi resursele şi instrumentele adecvate de aplicare a amenzilor şi de asigurare a respectării normelor, şi anume competenţe decizionale, programe eficace de clemenţă şi mecanisme de asistenţă reciprocă. Statele membre au avut obligaţia să adopte şi să publice măsurile necesare pentru a asigura transpunerea integrală a Directivei ECN+ în legislaţia naţională până la 4 februarie 2021.
Până în prezent, România a comunicat doar transpuneri parţiale. În consecinţă, Comisia a decis să trimită un aviz motivat României, care are la dispoziţie două luni pentru a răspunde şi a lua măsurile necesare. În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la România, se menţiona în comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Gradul de acoperire prin...
Transocean Barents, unitatea mobilă de foraj offshore...
Sesiune de înscriere a dealerilor în Programul Rabla...
Fiscul atrage atenția celor care obțin venituri din...
Până la 68% dintre breșele de...
Gazprom a oprit livrările de gaz către Austria, o...
Prima doamnă a Braziliei, Janja...
Renumitul investitor Warrenn...
ByteDance Ltd., compania-mamă a TikTok, și-a stabilit o...
Președintele ales Donald Trump a anunțat că omul de...
Selecție a celor mai interesante știri ale zilei.
Ungaria intenţionează să reducă...
Gazprom a tăiat gazele către...
WhatsApp, cea mai populară aplicație de mesagerie din...
Ministerul Energiei salută...
Prețurile energiei electrice în Europa continuă să...
Viitorul secretar al Sănătății din administrația Trump...
Grupaj de ştiri.
Rompetrol Rafinare raportează rezultate consolidate în...
Preţurile de referinţă la gaze...
Emisiile de gaze cu efect de...