Putin a AUTORIZAT personal TRANSFERUL lui Navalnîi în Germania
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Coronavirus: Vladimir Putin s-a declarat ÎNGRIJORAT
Coronavirus: Vladimir Putin s-a declarat ÎNGRIJORAT
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi că a intervenit personal la sfârşitul lunii august pentru a permite mutarea opozantului Alexei Navalnâi în Germania pentru îngrijiri medicale după otrăvirea sa, relatează AFP.

"De îndată ce soţia acestui cetăţean mi s-a adresat, am ordonat imediat procurorului să verifice dacă este posibil ca el să părăsească ţara pentru a fi îngrijit", a spus Putin, vorbind în videoconferinţă în cadrul forumului Valdai de discuţii politice desfăşurat la Moscova.

Descoperire BOMBĂ! NASA a aflat TOTUL

Potrivit preşedintelui rus, Alexei Navalnâi, în vârstă de 44 de ani, s-ar putea să nu fi primit permisiunea de a părăsi ţara din cauza "restricţiilor legate de dosare judiciare" în curs împotriva sa în Rusia.

"Am cerut imediat procurorului general să autorizeze acest lucru (această plecare, n.a.). Şi a plecat", a adăugat Putin.

La sfârşitul lunii august, principalul politician rus de opoziţie s-a îmbolnăvit grav timpul unui zbor în Siberia. După două zile de spitalizare, la presiunea familiei pe lângă autorităţi, a fost autorizat să primească tratament de urgenţă în Germania.

Trei laboratoare europene, ale căror concluzii au fost confirmate de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, au descoperit că Navalnâi a fost otrăvit de un agent neurotoxic din clasa Noviciok, o substanţă concepută de specialişti sovietici în scopuri militare.

Opozantul rus, aflat încă în recuperare în Germania, l-a acuzat direct pe Vladimir Putin că se află în spatele otrăvirii sale, acuzaţie respinsă de Moscova care a considerat-o "inacceptabilă".

Acest episod a tensionat şi mai mult relaţiile dintre Rusia şi Occident. Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a sancţionat şase înalţi oficiali ruşi în legătură cu acest caz, potrivit Bruxellesului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel