Putin a calculat în cât timp ajung rachetele NATO la Moscova
Autor: Simona Haiduc | 10 iun, 11:05
O declarație care vine înaintea summitului NATO
O declarație care vine înaintea summitului NATO
Dacă Ucraina ar adera la Alianța Nord-Atlantică, rachetele NATO vor avea nevoie de cel mult zece minute pentru a ajunge la Moscova, a calculat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Rusia poate avea linii roșii referitoare la extinderea NATO și este vorba, inclusiv, despre eventuala aderare a Ucainei la blocul nord-atlantic, a spus liderul de la Kremlin, apreciind că aproapierea infrastructurii Alianței de granițele țării sale ”are o însemnătate practică”. 

Potrivit afirmațiilor sale, după aderarea la NATO a altor țări est-europene, precum Polonia și România, SUA ”le-au putut convinge să găzduiască pe teritoriul lor dispozitive de la lansare a rachetelor antirachetă” și care, a adăugat Putin, pot fi folosite ”nu doar în scopuri defensive”. 

Președintele rus a menționat că, în prezent, o rachetă lansată din Polonia și România poate ajunge în regiunea centrală a Rusiei în 15 minute. 

Citește și Pregătiri de RĂZBOI. Rusia și China dezvoltă arme noi, ORIBILE

G Ad:

”Să ne imaginăm că Ucraina va deveni membră NATO. Timpul de zbor de la Harkov, să spunem, sau, nu știu, de la Dnepropetrovsk, până în zona centrală a Rusiei, până la Moscova, se reduce până la șapte-zece minute. Este asta o linie roșie sau nu?”, a întrebat retoric șeful statului rus. 

În acest context, Vladimir Putin a arătat că Statele Unite nu acceptă desfășurarea de rachete în Cuba, pentru că de acolo până în zona industrială a SUA, inclusiv Washington, o rachetă ajunge în 15 minute. ”Iar pentru ca timpul de zbor să scadă la șapte-zece minute, rachetele noastre ar trebui amplasate la granița de sud a Canadei sau la frontiera de nord a Mexicului. Pentru SUA, nu ar fi aceasta o linie roșie”, a întrebat, din nou, liderul de la Kremlin. 

Ştiri Recomandate

NASA a dat vestea: Ce se întâmplă cu telescopul Hubble

Telescopul Hubble, care se află de peste 30 de ani pe...

Daniel Dăianu desființează mitul criptomonedelor

Cripto nu sunt monede, ci active financiare speculative...

Solstițiul de vară 2021. Cât durează cea mai lungă zi din an

Mâine, pe 21 iunie are loc Solstițiul de vară sau Ziua...

Al treilea COD ROȘU. Noi zone, lovite de ploi torențiale

ANM a emis o nouă avertizare de tip nowcasting, valabilă...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro