Putin a condus personal un exercițiu de lansare a unui atac NUCLEAR VIDEO
Autor: DCBusiness Team | 26 oct 2022, 16:29
Putin distruge, practic, Rusia
Putin distruge, practic, Rusia
Pe fondul acuzațiilor lansate de Rusia și respinse în cor de Occidentul, potrivit cărora Ucraina s-a pregăti să detoneze pe propriul său teritoriu o ”bombă murdară”, președintele Vladimir Putin a condus personal un antrenament de lansare a unui masiv atac nuclear, ca ripostă la o acțiune similară din partea unui inamic convențional. 

Președintele Rusiei Putin conduce un exercițiu de antrenament privind lansarea unui atac nuclear masiv ca răspuns la un atac nuclear inamic, a anunțat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, citat de agențiile ruse de presă. 

"Tovarășe comandant-șef, în conformitate cu planul de instruire a Forțelor Armate ale Federației Ruse, sub conducerea dumneavoastră se desfășoară un antrenament de coordonare a Forțelor Armate ale Federației Ruse, în timpul căruia vor fi exersate misiunile unui atac nuclear masiv al forțelor strategice ofensive ca răspuns la un atac nuclear al inamicului", i-a raportat Șoigu. 

Potrivit presei ruse, de pe cosmodromul Plesțk au fost lansate rachete balistice Yars pe poliglonul de testare Kura, din Kamciatka, în timp ce din apele Mării Barents a fost lansată o rachetă balistică Sineva

Se menționează că "sarcinile prevăzute în timpul pregătirii forțelor de descurajare strategică au fost îndeplinite în totalitate, toate rachetele atingându-și țintele, confirmând caracteristicile specificate.

Șoigu a raportat, totodată, că, în timpul exercițiului, a fost verificat nivelul de pregătire al structurilor armate de comandă și control, precum și competențele personalului de comandă și operațional.

În plus, aeronavele Tu-95MS au participat la antrenamentele forțelor de descurajare strategică și au efectuat lansări de rachete de croazieră aer-sol și aer-aer. 

"Misiunile stabilite pentru exercițiile forței de descurajare strategică au fost îndeplinite în totalitate, toate rachetele atingându-și țintele, confirmându-și caracteristicile specificate", a declarat Kremlinul într-un comunicat postat pe site-ul oficial al președinției ruse. 

Exercițiul precedent al forțelor strategice de descurajare conduse de Putin a avut loc la 19 februarie. Atunci, a fost testat gradul de reacție a structurilor armate de comandă și control, a echipajelor de lansare și a echipajelor navelor de război și a portavioanelor de rachete strategice de a-și îndeplini sarcinile atribuite, precum și fiabilitatea armelor forțelor strategice nucleare și non-nucleare. De la bordul avioanelor de vânătoare MiG-31 au fost lansate rachete Kinjal, s-au efectuat trageri cu sietemul operațional-tactic Iskander. În plus, o rachetă de crozieră Kalibr a fost lansată de la bordul unei nave de luptă de mici dimensiuni, de pe o fregată a pornit o rachetă hipersonică Țircon. Au fost trase și alte rachete. La manevre au participat și bombardiere strategice Tu-95MS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Putin a dat un nou ordin armatei în războiul din Ucraina

După ce occidentul a decis să trimită Ucrainei în jur de...

Românii pot plăti facturile întârziate la energie în rate

Românii îşi vor putea achita facturile în rate, dacă...

BMW se extinde în Mexic

Bayerische Motoren Werke (BMW) va investi 800 milioane de euro (866 milioane...

O mare companie din energie scoate la concurs 219 posturi

Hidroelectrica îşi întăreşte structura de personal cu...

Crossuri externe