Putin a instruit Gazprom să mărească volumele de gaze din depozitele europene
Autor: Oana Pavelescu | 27 oct, 20:55
Putin a dat ordinul ca rezervoarele din Europa să fie unmplute
Putin a dat ordinul ca rezervoarele din Europa să fie unmplute
Președintele rus a dat instrucțiuni ca, imediat ce se va finaliza injecția de gaze în instalațiile rusești UGS, să înceapă creșterea volumelor de gaze în Germania și Austria

După injectarea de gaze în instalațiile de stocare subterană din Rusia, Gazprom trebuie să înceapă lucrările planificate pentru a crește volumul de gaze în instalațiile UGS europene. Acest lucru a fost declarat de președintele rus Vladimir Putin la o reuniune privind dezvoltarea potențialului de resurse al Peninsulei Yamal. Cuvintele sale sunt citate de serviciul de presă al Kremlinului.

"Alexey Borisovici (Miller, șeful Gazprom) vă cer ca, după ce terminați de pompat gaz în instalațiile de stocare subterană din Rusia, până la 8 noiembrie, să începeți fără probleme și în mod planificat lucrările de creștere a volumului de gaz în instalațiile voastre UGS din Europa - în Austria și Germania", a declarat Putin.

El a subliniat că acest lucru va oferi posibilitatea de a îndeplini "în mod fiabil, stabil și ritmic" obligațiile contractuale pentru livrările de gaze către Europa în perioada de toamnă-iarnă și "va crea o situație favorabilă pe piața energetică europeană în ansamblu".

Citește și: Rusia vrea scăderea cu 60% a prețului la gaze. Care este cauza

G Ad:

Ştiri Recomandate

Horoscop. Două extreme de Crăciun. Cine este Grinch-ul

Spiritul Crăciunului învăluie aproape pe toată lumea....

Surprizele anului 2022. Accizele cresc pe toată linia

Nivelul accizelor va creşte uşor anul viitor pentru...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro