Ajutoare de stat mai mari pentru firme! Până la 75% sprijin în aceste regiuni
Guvernul României urmează să...
Dar remușcările vin tardiv și par nesincere în condițiile în care administrația sa a conchetat intens cu operatorii gazoductului timp de 10 ani iar cancelaria sa a acționat ca o filială a companiilor Gazprom și Nord Stream, scrie BILD.
Atât Schwesig cât și predecesorul ei, Erwin Sellering s-au întâlnit de nu mai puțin de 15 ori din 2012 cu șeful Nord Stream, Matthias Warnig, un fost om al Stasi și confident al lui Putin iar reprezentanții guvernului local s-au întâlnite de aproximativ 50 de ori cu managerii companiei de transport de gaze.
O informație care arată cât de gravă este situația a ieșit la iveală și în legătură cu fostul cancelar Gerhard Schroder și lobby-ist pe zona gazelor care a luat cina cu fostul agent ai Stasi, Warnig, și cancelarul regiunii Manuela Schwesig, chiar în 2020.
Mai mult, se căutau soluții pentru ocolirea sancțiunilor pe care SUA intenționa să le aplice în cazul finalizării proiectului Nord Stream 2 și care ar fi putut fi o amenințare pentru economia zonei Mecklenburg-Vorpommern.
Citește și: Nord Stream 2, aproape de finalizare. Cine sunt marii perdanți
La scurt timp după aceea, Nord Stream a găsit o cale de ieșire cu echipa lui Manuelei Schwesig prin "Fundația pentru protecția climei și a mediului" care a fost dotată cu până la 60 de milioane de euro fonduri furnizate de Kremlin (Gazprom). Această manevră ar fi trebuit să proceseze comenzile pentru conducta de gaz și să protejeze astfel companiile din țară de sancțiunile penale ale SUA.
Guvernul Manuelei Schwesig a mers până la capăt cu ideea Fundației Schummel și a lăsat conducerea în parte pe mâna unor manageri special desemnați din grupul Nord Stream, care sunt loiali lui Putin, conform unor anchete ale publicației WELT am SONNTAG.
"Managerul de comunicare" al grupului rus a cerut Cancelariei de Stat a Manuelei Schwerin să aibă acces în secret la discuțiile de fond cu jurnaliștii ("doar pentru a asculta") și a cerut "formulări" coordonate pentru a pune fundația într-o lumină favorabilă.
Scopul era ca Fundația să poată contracara linia dură a sancțiunilor care erau gândite în SUA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul României urmează să...
Contribuabilii trebuie să...
Fabricanții europeni trimit în...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...