Putin cere ca oraşul Mariupol să se predea pentru a opri bombardamentele
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Solicitarea lui Putin
Solicitarea lui Putin
Vladimir Putin a declarat că bombardamentele asupra orașului ucrainean asediat Mariupol vor înceta doar atunci când trupele ucrainene se vor preda.

Putin a făcut aceste comentarii în timpul convorbirii telefonice care a durat o oră cu președintele francez Emmanuel Macron, marți seară, a precizat, miercuri, Kremlinul, potrivit BBC. Oficialii ruși au declarat că Putin i-a spus liderului francez că „pentru a rezolva situația umanitară dificilă din acest oraș, militanții naționaliști ucraineni trebuie să înceteze să mai opună rezistență și să depună armele”.

Putin i-a oferit lui Macron și „informații detaliate despre măsurile luate de armata rusă pentru a oferi asistență umanitară de urgență și pentru a asigura evacuarea în siguranță” a civililor din orașul asediat din sud-estul țării, potrivit precizărilor venie de la Kremlin. Oficialii francezi au declarat însă că liderul rus a fost de acord să ia în considerare planurile de evacuare a civililor din oraș.

Oficiali de la Palatul Elyseé din Franța au calificat situația din oraș drept „catastrofală” și au adăugat că „populația civilă trebuie protejată și trebuie să părăsească orașul dacă dorește acest lucru”. Acestea trebuie să aibă acces la ajutoare alimentare, apă și medicamente de strictă necesitate. Franța, împreună cu Turcia, Grecia și mai multe grupuri umanitare, i-au prezentat lui Putin un plan de evacuare a orașului, dar oficialii au declarat că Putin i-a spus lui Macron că se va „gândi” la propunere, relatează Mediafax.

Ucraina a acuzat Rusia că a mutat cu forța mii de persoane din Mariupol pe teritoriul controlat de Rusia.

 

Citeşte şi: Misiune imposibilă? Serghei Lavrov trimis să salveze Rusia de la COLAPS

 

Ministrul de Externe al Rusie, Serghei Lavrov, a ajuns miercuri în China, iar joi se va deplasa în India. Un scurt turneu menit să obțină promisiunea acestor țări că vor susține Moscova în aventura ei militară din Ucraina.  

La Beijing, șeful diplomației de la Kremlin s-a întâlnit cu ministrul de Externe al țării gazdă, Wang Yi. După întrevedere, acesta din urmă a declarat că Beijingul sprijină continuarea discuțiilor ruso-ucrainene și rezultatele obținute în cadrul dialogului dintre cele două țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel