Putin, ordin pentru întreprinderi: Reduceți și iar reduceți

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Se stânge lațul!
Se stânge lațul!
Fiecare întreprindere vizată a primit instrucțiuni precise.

Prin vocea guvernului său, președintele Putin a ordonat companiilor rusești să reducă producția de petrol în trimestrul doi al anului pentru a se asigura că îndeplinesc obiectivul de 9 milioane de barili pe zi (bpd) până la sfârșitul lunii iunie, conform angajamentelor asumate față de alianța OPEC+, informează Reuters citând trei surse concordante. 

La începutul acestei luni, vicepremierul Aleksandr Novak a declarat că, în trimestrul doi, Rusia își va reduce producția și exporturile de petrol cu ​​încă 471.000 bpd, în coordonare cu unii membri ai OPEC+. 

Rusia intenționează să reducă treptat exporturile și să se concentreze doar pe reducerea producției. Novak nu a indicat nivelul de producție vizat, care ar urma, totuși, să scadă la aproape 9 milioane bpd în iunie dacă reducerea este implementată conform planului.

Sursele citate de Ruters și care au preferat să vorbească sub acoperirea anonimatului, nefiind autorizate să facă declarații publice, au spus că guvernul a stabilit ținte specifice penru fiecare companie, subliniind intenția de respecta angajamentul asumat față de partenerii din OPEC+. O măsură menită să nu permită prețurilor la petrol să coboare sub un anumit prag. 

Ministerul rus al Energiei a refuzat să comenteze. Sursele Reuters au precizat că reducerile de producție ar facilita o creștere sezonieră a întreținerii la rafinării, multe dintre care au redus deja producția de combustibil în urma problemelor generate de atacurile cu drone ale ucrainenilor. 

La sfârșitul lunii trecute, Novak a anunțat că producția de petrol a Rusiei a ajuns la 9,5 milioane bpd. Producția de condens de petrol și gaze din a scăzut de la vârful anual de 11,7 milioane bpd în 2019 la aproximativ 10,8 milioane în ultimele luni, în urma acțiunilor coordonate cu OPEC.

Novak a precizat că Rusia va reduce producția cu încă 350.000 bpd în aprilie, exporturile fiind micșorate cu 121.000 bpd față de nivelurile din martie. În luna mai, producția va fi redusă cu 400.000 bpd, iar exporturile cu încă 71.000 bpd. În iunie, toate reducerile ulterioare vor fi în producția de petrol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel