Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
Rusia va dezvolta o nouă generație de nave spațiale de transport și tehnologii pentru a produce energie nucleară în spațiu, a declarat marți președintele Vladimir Putin.
Anunțul a fost făcut marți în cadrul unei întâlniri cu Alexander Lukașenko, președintele statului Belarus, la cosmodromul Vostochny din Orientul Îndepărtat al Rusiei. Vladimir Putin a vorbit despre succesele sovietice în spațiu și a declarat că nicio sancțiune împotriva Rusiei nu ar putea opri progresul acesteia.
El a mai spus că Rusia va lansa o sondă lunară, Luna-25, pe parcursul acestui an și că va aprofunda cooperarea cu Belarus în domeniul infrastructurii și tehnologiei spațiale.
Rusia va colabora cu Belarus la crearea unei infrastructuri care să garanteze accesul independent al celor două țări la spațiu, a explicat Putin, adăugând că a cerut agenției spațiale ruse, Roskosmos, să pregătească un cosmonaut din Belarus pentru a zbura cu o navă spațială rusă, potrivit Mediafax.
Marea Britanie şi-a exprimat luni temerea că forţele preşedintelui rus Vladimir Putin ar putea să utilizeze muniţii cu fosfor alb (WP) la bombardarea portului ucrainean Mariupol, aflat sub asediu de peste 40 de zile, potrivit dpa. O analiză a serviciilor de informaţii britanice menţionează că acest tip de exploziv a fost deja folosit de Rusia în regiunea Doneţk din estul Ucrainei.
Fosforul alb este folosit pentru iluminarea pe timp de noapte sau pentru a crea o cortină de fum, dar atunci când este folosit ca armă acesta provoacă arsuri severe.
În analiza serviciilor de informaţii publicată luni de Ministerul britanic al Apărării se afirmă că "utilizarea anterioară a muniţiilor cu fosfor de către 'forţele ruse' în regiunea (oblast) Doneţk ridică posibilitatea unei viitoare utilizări a lor la Mariupol în timp ce luptele pentru oraş se intensifică".
Forţele ruse, indică totodată Ministerul britanic al Apărării, au continuat bombardamentele în zone din regiunile Doneţk şi Lugansk, iar trupele de la Kiev au respins "mai multe atacuri".
"Recurgerea continuă a Rusiei la bombe neghidate diminuează capacitatea de a discerne în timpul ţintirii şi efectuării loviturilor, crescând în acelaşi timp substanţial riscul de noi victime", se menţionează în analiza britanică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Comisia de muncă din Senat...
Senatul dezbate un proiect de...
Parlamentul României analizează...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...