"Astăzi, auzim că ei vor să ne învingă pe câmpul de luptă. Ce să zic? Să încerce!", a declarat Putin în timpul unei reuniuni cu şefii grupurilor politice din camera inferioară a Parlamentului, transmis la televiziune.
De asemenea, Putin a mai spus că Rusia "nu a început încă lucrurile serioase" în Ucraina, unde ea desfăşoară de la sfârşitul lunii februarie o vastă ofensivă militară.
"Toată lumea trebuie să ştie că nu am început încă lucrurile serioase" în Ucraina, a afirmat el.
"În acelaşi timp, nu refuzăm negocierile de pace. Însă cei care le refuză trebuie să ştie că pe măsură ce trece timpul, cu atât le va fi mai dificil să negocieze cu noi", a adăugat el.
Citește și: Expert militar chinez: Europa riscă un război nuclear din cauza Rusiei
Continuarea conflictului din Ucraina poate conduce Europa spre un război nuclear, este depărere expertul militar chinez Song Zhongping. El și-a expus punctul de vedere într-un articol scris pentru Global Times. Evident, este vorba despre o intoxicare.
Ceea ce l-a pus pe gânduri pe analistul militar chinez au fost declarațiile fostului președinte Dmitri Medvedev, actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei. Predecesorul lui Vladimir Putin a spus că "idila năbădăioasă dintre Europa și ucraineni se apropie de sfârșit".
Cum văd lucrurile experții chinezi
Poate fi și acesta, nimeni nu contestă, un pretext pentru o concluzie atât de înfricoșătoare. Dincolo de orice însă, este de presupus că articolul scris de expertul chinez este o comandă. Adică este scrie la ordin, pentru opinia publică nu atât locală, cât și mondială. Continuându-și ideea, analistul scrie că europenii încep să obosească de Ucraina, ceea ce înseamnă că "perioada de miere" dintre Europa și Ucraina se apropie de sfârșit.
Expertul a spus că o escaladare a conflictului ar duce la implicarea Europei în acesta, ceea ce, la rândul său, ar trage deja în jos întregul bloc NATO și ar duce la consecințe devastatoare.
"În cazul în care conflictul armat va continua și se va extinde, Europa va fi târâtă cu forța în război, ceea ce țările din regiune nu doresc. În plus, din ce în ce mai mulți europeni manifestă antipatie față de hegemonia Washingtonului și pun accentul pe autonomia strategică a Europei. Dacă războiul se prelungește, ar declanșa o confruntare între Rusia și NATO. În acest caz, ar însemna că un război nuclear în Europa nu poate fi exclus", crede Sun Zhongping.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.