Putin spune că "operaţiunea" din Ucraina e un succes şi că Moscova nu are intenţia de a ocupa Ucraina
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
 Vladimir Putin a declarat, miercuri, că operaţiunea sa militară din Ucraina este un succes.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri că operaţiunea sa militară din Ucraina este un "succes" şi că Moscova nu va lăsa această ţară se devină un "cap de pod" pentru "acţiuni agresive" împotriva Rusiei, relatează France Presse.

"Operaţiunea se derulează cu succes, în strictă conformitate cu planurile stabilite", a afirmat Putin, conform declaraţiilor difuzate de televiziunea de stat rusă, dând asigurări din nou că Moscova nu are intenţia "de a ocupa" Ucraina. Potrivit liderului de la Kremlin, ofensiva a fost declanşată pentru că "toate opţiunile diplomatice" fuseseră "epuizate".

"Pur şi simplu nu am avut opţiuni pentru a rezolva problema într-un mod paşnic", a continuat preşedintele rus, care susţine că are "toate motivele să creadă" că, pe teritoriul ucrainean, sunt în dezvoltare "componente ale unor arme biologice".

 

Putin acuză "anii de intimidare a populaţiei din Donbas"



El a spus de asemenea că nu a mai putut tolera "anii de intimidare a populaţiei din Donbas", estul rusofon al Ucrainei, unde Kievul luptă de opt ani cu separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova.

Putin mai susţine că Ucraina "se pregătea de un scenariu violent" şi că declanşarea unei ofensive ucrainene împotriva Donbasului şi a Crimeii - peninsula ucraineană anexată în 2014 de Moscova - "nu era decât o chestiune de timp".

"Nu am avut altă opţiune pentru a ne apăra. Nu vom permite Ucrainei să servească drept cap de pod pentru acţiuni agresive împotriva Rusiei", a insistat preşedintele rus.

"În ceea ce priveşte tactica operaţiunilor militare, care a fost dezvoltată de Ministerul rus al Apărării şi de Statul Major, aceasta s-a justificat pe deplin", a afirmat Putin, citat de agenţiile de presă oficiale RIA Novosti şi TASS.

În această reuniune consacrată măsurile de sprijinire a regiunilor, Vladimir Putin şi-a reiterat acuzaţiile la adresa Kievului, susţinând că partea ucraineană a sabotat soluţionarea paşnică a crizei şi că, într-un viitor previzibil, "regimul pro-nazist de la Kiev ar putea obţine arme nucleare, care ar putea lovi Rusia", potrivit TASS.

Avansarea trupelor ruse până la Kiev şi alte oraşe ucrainene nu este legată de dorinţa de a ocupa Ucraina, a mai spus Putin. Potrivit lui, Rusia nu are un astfel de obiectiv. Cu toate acestea, toate obiectivele "operaţiunii speciale" din Ucraina vor fi cu siguranţă îndeplinite, a subliniat preşedintele rus.

 

Ce spune despre sancţiuni



Totodată, Vladimir Putin a subliniat că operaţiunea rusă din Ucraina "nu a fost decât o scuză pentru Occident ca să impună noi sancţiuni" împotriva Rusiei, denunţând o "strategie conştientă şi pe termen lung" de "descurajare şi de slăbire" a Moscovei.

"Astfel de demersuri au toate caracteristicile unei agresiuni", a declarat Vladimir Putin, acuzând Occidentul că vrea să facă din Rusia o "ţară slabă şi dependentă".

Putin consideră că avalanşa de sancţiuni şi condamnări occidentale care lovesc Rusia, economia ei, sportivii săi şi lumea culturală este comparabilă cu persecuţiile antisemite.

"Occidentul a făcut să cadă masca decenţei şi a început să acţioneze într-un mod odios. Se impun aici paralele cu pogromurile antisemite", a declarat el în aceeaşi reuniune difuzată de televiziunea rusă, fără să-i pese că acuză de "nazism" regimul de la Kiev condus de evreul Volodimir Zelenski, care prin definiţie nu poate fi nazist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel