Roșu pe linie la Bursa de Valori București: BET pierde 1,55%
Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 122,32...
Națiunea care concurează cu SUA și Australia pentru titlul de cel mai mare transportator de combustibil, va dezvolta un nou proiect de 16 milioane de tone pe an înainte de s2030, ridicând capacitatea anuală de producție la 142 de milioane de tone până în 2030, a declarat duminică ministrul energiei din Qatar, Saad Al-Kaabi.
Extinderea producției de GNL din Qatar deschide calea pentru ca țara din Orientul Mijlociu să își asigure un rol dominant pe termen lung în exporturile globale. Aceasta a semnat deja multiple acorduri pentru a-și spori vânzările, inclusiv un pact pe 27 de ani cu China Petroleum & Chemical Corp. și cu companii europene precum Eni SpA, TotalEnergies SE și Shell Plc.
Cererea de GNL este prognozată să crească cu peste 50% până în 2040, determinată de creșterea consumului în Asia, potrivit Shell, scrie Bloomberg, citat de Yahoo Finance.
Extinderea urmează descoperirii a 250 de trilioane de metri cubi de noi depozite de gaze în zăcământul North Field, ceea ce duce rezervele totale la aproximativ 2.000 de trilioane, a declarat Al-Kaabi. Țara încă evaluează noi sonde în acest câmp și va produce mai mult dacă vor fi descoperiri rezerve suplimentare de gaze, a spus el.
Qatar nu a decis încă dacă va aduce parteneri pentru noul proiect, a spus ministrul energiei.
În ianuarie, SUA au suspendat temporar eliberarea de noi licențe de export de GNL, pe fondul impactului asupra schimbărilor climatice, economiei și securității naționale. O pauză asupra acestor licențe ar putea dura până la 14 luni, potrivit consilierului pe probleme de energie de la Casa Albă, Amos Hochstein.
Pauza SUA vine în contextul în care producătorii insistă asupra faptului că gazul natural este o alternativă cu emisii mai reduse decât cărbunele sau petrolul și poate completa contribui la adoptarea surselor regenerabile.
Cea mai mare parte a acestei cereri va proveni probabil din Asia, iar Europa va continua, de asemenea, să folosească gazul pentru o perioadă lungă de timp, chiar dacă ritmul de creștere va fi mai lent, a spus Al-Kaabi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 122,32...
O eventuală suspendare a...
„Traversăm o perioadă în care...
Platforma de criptomonede,...
Banca Centrală Europeană (BCE)...
După ani în care autoritățile...
Președintele Rezervei Federale...
Economia zonei euro şi cea a UE...
Schimbare de generație la...
Regele reducerilor mizează pe „vânătoarea de comori” a...
Care este prețul corect al petrolului pentru Donald Trump.
Un pas strategic în dezvoltarea internă de tehnologii.
Franța cere acțiuni urgente...
Leul stagnează față de euro, dar pierde teren în fața...
Dobânzile interbancare ROBID și...
Formularul tipizat folosit de...
Prețul cuprului scade din nou,...
Oficial, gigantul spaniol...
Petrolul scade brusc cu aproape...
Europa vrea să atragă cercetători americani nemulțumiți...
Piața paladiului se...
INS a publicat datele privind...
Germania riscă să rateze...
Declarația unică (Formular 212)...