Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Și în acest an, persoanele interesate să-și schimbe electrocasnicele vechi cu unele care consumă mai puțină energie vor putea cere bani de la stat prin intermediul programului Rabla pentru electrocasnice, care va avea două sesiuni.
Conform calendarului Administrației Fondului Pentru Mediu (AFM), prima dintre cele două sesiuni va debuta pe 17 iunie, cu înscrierea în aplicație. De precizat că această procedură trebuie urmată numai de persoanele care nu au deja conturi în aplicație. În ceea ce privește a doua sesiune, potrivit informațiilor existente până la această dată, înscrierile ar putea începe în decembrie.
Reguli modificate
Programul Rabla pentru electrocasnice din acest an se va desfășura după reguli modificate. Mai exact, după cum s-a stabilit la început de mai, prin Ordinul Ministerul Mediului nr. 974/2022, din acest an, televizoarele nu mai figurează printre electrocasnicele ce pot fi cumpărate prin program, iar voucherul are o valabilitate mai scurtă, de doar șapte zile, față de 15, cât era înainte.
Astfel, prin programul Rabla pentru electrocasnice din 2022, românii vor putea cere bani de la stat pentru a-și cumpăra mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare, uscătoare de rufe, aspiratoare, laptopuri și tablete.
Citește și Tichete de masă. Valoare se majorează substanțial de la 1 iulie
Așa cum stabilesc acum regulile programului, de principiu, pentru a beneficia de un voucher, cei interesați trebuie să dea la schimb aparatele uzate care fac parte din aceeași categorie cu cea în care se încadrează produsul care urmează să fie cumpărat.
Sumele pe care le vor putea primi cei interesați în 2022, sub formă de voucher, sunt cuprinse între 200 și 500 de lei, în funcție de electrocasnicele pe care vor să le cumpere.
Și în acest an, la fel ca în 2021, în afara de etapa înscrierii în aplicația informatică dedicată programului, acesta va avea alte trei etape, în cadrul cărora vor fi distribuite și folosite vouchere pentru trei categorii de electrocasnice.
Bugetul programului pentru acest an este de 100 de milioane de lei, mai mare cu 25 de milioane de lei ca cel de anul trecut, precizează Avocatnet.
Citește și S-a terminat cu fierul vechi. O nouă lege interzice achiziționarea de la persoane fizice
Nu de puține ori autoritățile au depistat că persoanele fizice care se ocupau exclusiv cu colectarea și comercializarea fierului vechi, pentru recuperarea metalului incendiază diverse obiecte pentru a îndepărta vopselele sau plasticul, lucru care duce la poluarea și mai accentuată a aerului.
Astfel că autoritățile de resort au decis modificarea OUG 31/2011 privind interzicerea achiziţionării de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora prin Legea 166/2022, care a intrat în vigoare în vigoare pe 05 iunie 2022.
Conform noilor prevederi, se interzice achiziţionarea de la persoane fizice a următoarelor categorii de metale feroase şi neferoase şi aliaje ale acestora:
- utilizate în activitatea feroviară, rutieră, aeriană, maritimă şi fluvială, de transport cu metroul, de transport public şi electric de suprafaţă sau de irigaţii şi desecări;
- utilizate în infrastructura pentru furnizarea utilităţilor de energie electrică, apă-canal, gaze şi termoficare;
- utilizate în infrastructura aferentă operaţiunilor de extracţie, prelucrare, distribuţie, transport şi comercializare a gazelor naturale, a petrolului şi a produselor petroliere;
- utilizate în semnalizarea şi dirijarea circulaţiei pe drumurile publice;
Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...