Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Ministrul Mediului a recunoscut, miercuri seară, că are dubii privind programul rabla pentru electrocasnice şi spune că, deşi cererea pentru tichete este mare, doar câţiva le folosesc pentru a-şi înlocui electrocasnicele vechi.
Potrivit ministrului Mediului, doar 40 % dintre românii care depun cereri şi obţin tichetele cu care îşi pot cumpăra electrocasnice noi le folosesc.
”Singurul program unde am eu, personal, câteva dubii este programul de Rabla electrocasnice. Este un program destul de ciudat, unde la prima vedere nevoia, cererea este foarte mare, după care valorificarea tichetelor în produse prin cumpărare este undeva la 40%. Este o anomalie, vedem dacă anul viitor schimbăm ceva sau continuăm programul”, a declarat Tanczos Barna la Digi 24.
Ministrul Mediului a precizat că, în mod cert, programele de tipul Rabla ”ajută şi modelează pieţe”, dând exemplul Rabla şi Rabla Plus.
Reamintim că peste 85% la sută din bugetul celei de-a treia etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în trei ore de la lansarea acestei sesiuni. Sesiunea a fost deschisă vineri, 8 iulie, la ora 10.00. Au fost generate de către persoanele fizice un număr de 42.910 vouchere, din care 14.502 vouchere pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, 7.686 vouchere pentru uscătoare de rufe şi 20.722 vouchere pentru aspiratoare.
Valoarea voucherelor este de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++, 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++ şi de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.
Bugetul alocat acestei sesiuni a fost de 15 milioane de lei. Rabla pentru Electrocasnice 2022.
Tanczos Barna: Vor fi crize inimaginabile dacă acest fenomen nu este stăpânit
"Am văzut ce înseamnă o inflaţie galopantă, ce înseamnă o criză economică a resurselor, o criză a combustibilului şi vedem, simţim în fiecare zi unde se poate ajunge dacă aceste fenomene meteorologice, aceste schimbări climatice nu sunt oprite.
Schimbările climatice şi seceta sunt cele mai distructive dezastre care pot afecta omenirea. Vor fi crize inimaginabile dacă acest fenomen nu este stăpânit", a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, vineri, la conferinţa "Schimbările climatice, prioritate zero la nivel european. Ce face România?", organizată de DC Media Group.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...