Rachete, avioane de luptă, bombardiere: Armata lui Putin va primi jucării noi
Autor: Simona Haiduc | 14 ian 2022, 16:59
Racheta Sarmat, descrisă ca fiind înfricoșătoare
Racheta Sarmat, descrisă ca fiind înfricoșătoare
În 2022, Armata, Forțele Aeropurtate și Forțele de Coastă ale Rusiei vor primi peste 1.000 de echipamente noi. Este vorba, printre altele, despre lansatoare de rachete balistice intercontinentale (ICBM), transportoare de rachete strategice, noi sisteme de apărare aeriană și un crucișător submarin cu propulsie nucleară, alături de 257 de avioane de diferite tipuri.

Rachetă de croazieră hipersonică anti-navă Zirkon

Spre sfârșitul anului trecut, aceste arme au intrat în producție se serie, primele livrări către beneficiar, vezi Ministerul Apărării al Rusiei, vor demara în perioada imediat următoare. La ultimele teste, racheta a fost lansată de pe submarinul Severodvinsk și de pe fregata Amiralul Gorșkov. 

Sistemul de rachete strategice RS-28 "Sarmat"

O armă mult lăudată de mai marii Rusiei și care acum este în curs de testare, faza finală. Noile rachete vor intra în dotarea unității speciale din Ujur. Se afirmă că RS-28 poate își poate lansa focosul cu o greutate de până la 10 tone oriunde în lume. Sarmat va înlocui rachetele R-36M2 Voyevoda.

Sistemul de rachete sol-aer Gibka-S

Primele unități vor fi livrate unităților de apărare antiaeriană. "Gibka-S" este echipat cu sisteme de recunoaștere și de control automat. Gibka-S este primul sistem rusesc autopropulsat cu rază scurtă și foarte scurtă de acțiune, fiind capabil să atace avioane, elicoptere, drone și rachete de croazieră care zboară la o altitudine minimă. 

Elicopterul de atac de recunoaștere Ka-52M

Armata va primi 30 de vehicule de recunoaștere și atac. Ka-52M are un sistem optronic modernizat și un nou sistem radar cu o rețea de antene cu fază activă (AFAR). Elicopterul modernizat va putea, de asemenea, să transporte armament nou, inclusiv rachete Ataka, Vikhr și Vikhr-M.

Citește și Armele Ucrainei care dau bătăi de cap Rusiei

Avioane de atac Su-57

Trupele din Districtul Militar de Est vor primi primele avioane de luptă multifuncționale din generația a cincea Su-57. Aparatul este destinat să distrugă toate tipurile de ținte terestre, aeriene și de suprafață. Mașina are un strat de acoperire care absoarbe undele radio și compartimente pentru arme în interiorul fuselajului, ceea ce face ca Su-57 să fie invizibil. 

Bombardierul strategic Tu-160M

Tu-160, versiunea de bază a bombardierului modernizat Tu-160M, rămâne cel mai mare avion supersonic din istoria aviației. De asemenea, Tu-160 rămâne cel mai greu avion de luptă și cel mai rapid bombardier. Tu-160 este conceput pentru a ataca ținte din zone îndepărtate cu arme convenționale și nucleare.

Elicopterul multirol greu Mi-26T2B

Producția în serie a elicopterului Mi-26T2B va începe în 2022. Versiunea îmbunătățită a celui mai mare elicopter de transport de producție a efectuat zborul inaugural în 2018. Ministerul rus al Apărării intenționează să cumpere 10 elicoptere. Vehiculul are o capacitate de încărcare utilă de 20 de tone. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Fluxul de petrol oprit de ucraineni spre Europa se reia

Rusia se pregătește să reia fluxurile de petrol printr-o...

Rușii caută febril arme pentru războiul cu Ucraina

O navă comercială care face obiectul sancțiunilor...

Un studiu tulburător arată cât de toxică este apa de ploaie

Apa de ploaie de pe Pământ nu poate fi consumată în...

S-a speriat ROBOR de Isărescu? Indicele la trei luni scade

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Alro a înregistrat o cifră de afaceri în creştere cu 39%

Grupul Alro, unul dintre cei mai mari producători de...

Decizii importante pentru români, pe masa Guvernului

Proiectele de acte normative care au fost înscrise pe...

Domino's Pizza s-a făcut de rușine în patria pizzei

Socotelile companiei Domino's Pizza s-au încurcat foarte...

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?