Rachete, avioane de luptă, bombardiere: Armata lui Putin va primi jucării noi
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Racheta Sarmat, descrisă ca fiind înfricoșătoare
Racheta Sarmat, descrisă ca fiind înfricoșătoare
În 2022, Armata, Forțele Aeropurtate și Forțele de Coastă ale Rusiei vor primi peste 1.000 de echipamente noi. Este vorba, printre altele, despre lansatoare de rachete balistice intercontinentale (ICBM), transportoare de rachete strategice, noi sisteme de apărare aeriană și un crucișător submarin cu propulsie nucleară, alături de 257 de avioane de diferite tipuri.

Rachetă de croazieră hipersonică anti-navă Zirkon

Spre sfârșitul anului trecut, aceste arme au intrat în producție se serie, primele livrări către beneficiar, vezi Ministerul Apărării al Rusiei, vor demara în perioada imediat următoare. La ultimele teste, racheta a fost lansată de pe submarinul Severodvinsk și de pe fregata Amiralul Gorșkov. 

Sistemul de rachete strategice RS-28 "Sarmat"

O armă mult lăudată de mai marii Rusiei și care acum este în curs de testare, faza finală. Noile rachete vor intra în dotarea unității speciale din Ujur. Se afirmă că RS-28 poate își poate lansa focosul cu o greutate de până la 10 tone oriunde în lume. Sarmat va înlocui rachetele R-36M2 Voyevoda.

Sistemul de rachete sol-aer Gibka-S

Primele unități vor fi livrate unităților de apărare antiaeriană. "Gibka-S" este echipat cu sisteme de recunoaștere și de control automat. Gibka-S este primul sistem rusesc autopropulsat cu rază scurtă și foarte scurtă de acțiune, fiind capabil să atace avioane, elicoptere, drone și rachete de croazieră care zboară la o altitudine minimă. 

Elicopterul de atac de recunoaștere Ka-52M

Armata va primi 30 de vehicule de recunoaștere și atac. Ka-52M are un sistem optronic modernizat și un nou sistem radar cu o rețea de antene cu fază activă (AFAR). Elicopterul modernizat va putea, de asemenea, să transporte armament nou, inclusiv rachete Ataka, Vikhr și Vikhr-M.

Citește și Armele Ucrainei care dau bătăi de cap Rusiei

Avioane de atac Su-57

Trupele din Districtul Militar de Est vor primi primele avioane de luptă multifuncționale din generația a cincea Su-57. Aparatul este destinat să distrugă toate tipurile de ținte terestre, aeriene și de suprafață. Mașina are un strat de acoperire care absoarbe undele radio și compartimente pentru arme în interiorul fuselajului, ceea ce face ca Su-57 să fie invizibil. 

Bombardierul strategic Tu-160M

Tu-160, versiunea de bază a bombardierului modernizat Tu-160M, rămâne cel mai mare avion supersonic din istoria aviației. De asemenea, Tu-160 rămâne cel mai greu avion de luptă și cel mai rapid bombardier. Tu-160 este conceput pentru a ataca ținte din zone îndepărtate cu arme convenționale și nucleare.

Elicopterul multirol greu Mi-26T2B

Producția în serie a elicopterului Mi-26T2B va începe în 2022. Versiunea îmbunătățită a celui mai mare elicopter de transport de producție a efectuat zborul inaugural în 2018. Ministerul rus al Apărării intenționează să cumpere 10 elicoptere. Vehiculul are o capacitate de încărcare utilă de 20 de tone. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel