Rachetele Onix revin în acțiune în Ucraina. Rușii au dezlănțuit IADUL la Odesa VIDEO
Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
Rușii le-au mai folosit și în Donbass, acum câteva săptămâni
Rușii le-au mai folosit și în Donbass, acum câteva săptămâni
Anunțul este oficial și a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Rusiei, generalul Igor Konașenkov. 

Rusia a anunțat, de 1 Mai, că a atacat aeroportul din Odesa, în sudul Ucrainei, cu rachete de înaltă precizie pentru a distruge un hangar cu arme şi muniţie pe care armata ucraineană le-ar fi primit de la SUA şi ţări europene.

"Rachete de înaltă precizie Onix au distrus lângă Odesa pe un aerodrom militar un hangar cu arme şi muniţii primite din Statele Unite şi ţări europene, precum şi pista", a detaliat Igor Konaşenkov.

Comandamentul operaţional din sud al forţelor armate ucrainene a confirmat sâmbătă că pista aeroportului din Odesa a fost avariată şi făcută inutilizabilă ca urmare a atacului cu rachete ruseşti.

Konaşenkov a spus că rachete de înaltă precizie ale Forţelor aerospaţiale ruse au lovit şapte instalaţii militare în Ucraina, inclusiv patru zone unde sunt concentraţi soldaţi şi echipamente militare, precum şi trei depozite de rachete şi arme de artilerie şi de muniţie în regiunile Doneţk şi Harkov.

Totodată, aviaţia operativ-tactică rusă a distrus două sisteme de rachete antiaeriene S-300 ucrainene în regiunea Zaporojie, unde forţele ruse au atacat şi două depozite de muniţie şi combustibil, precum şi 15 bastioane şi zone de grupare a soldaţilor şi echipamentelor ucrainene, potrivit acestuia.

Citește și Zelenski, mesaj către soldații lui Putin: Încă nu este prea târziu. Nu știți ADEVĂRUL

În urma atacurilor, până la 140 de soldaţi ucraineni au fost ucişi şi 19 vehicule blindate ale forţelor armate ucrainene au fost eliminate, a mai spus Konaşenkov.

În cursul zilei, forţe de rachete şi artileria ruse au lovit 786 de zone de grupare a soldaţilor şi echipamentelor ucrainene, 24 de posturi de comandă şi trei depozite de rachete şi arme de artilerie şi muniţie în zona Gruşevaha în regiunea Harkov.

Sisteme ruseşti de apărare aeriană ar fi doborât şi două bombardiere Su-24M ale forţelor aeriene ucrainene în zona Petrovskoe din regiunea Harkov, potrivit Ministerului rus al Apărării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel