În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
În acest scop clienții trebuie să informeze, printr-o cerere, distribuitorul, care se va rezolva apoi toate etapele necesare racordării. Cum întotdeauna trebuie să existe un DAR, situația dată nu face excepție. Ca atare, la cererea mai sus menționată, consumtorul trebuie să atașeze o serie de documente pe care le consideră importante în susținerea solicitării sale și, neapărat, cele care atestă dreptul de proprietate sau de folosință asupra spațiului pentru care se dorește racordarea. Și, firește, actele de identitate.
Din acel moment, în cazul clienților finali casnici, operatorul sistemului de distribuție a gazelor preia atât acțiunile necesare racordării, cât și costurile legate, printre altele, de evaluarea cererii de racordare, stabilirea soluției tehnice pentru realizarea conductei necesare racordării, eșalonarea lucrărilor necesare racordării și actualizarea planurilor de investiții cu lucrările necesare, emiterea unui aviz tehnic de principiu în funcție de soluția tehnică prevăzută în cazul în care nu există conductă necesară racordării - dacă există conducta necesară racordării, operatorul emite un aviz tehnic de racordare, obținerea certificatului de urbanism, a avizelor și acordurilor/ autorizațiilor emise de organismele abilitate, precum și a autorizației de construire a conductei necesare racordării, proiectarea conductei necesare racordării, execuția conductei necesare racordării, proiectarea, execuția, recepția și punerea în funcție a racordului.
Citește și Altă NENOROCIRE pe capul Chinei. O problemă GRAVĂ
Cererea de racordare trebuie analizată de operator în cel mult cinci zile lucrătoare de la primirea ei și, în cazul în care nu este corect completată sau lipsesc actele ce trebuie s-o însoțească, operatorul notifică solicitantul, cerându-i acestuia să remedieze situația, precizează Avocatnet. Dacă asta nu se întâmplă în cel mult 30 de zile de la notificare, cererea de racordare se clasează și va fi nevoie de altă solicitare.
Potrivit Ordinului ANRE nr. 178/2020, racordul finanțat de operatorul sistemului de distribuție a gazelor naturale “intră în patrimoniul acestuia, iar costurile de realizare sunt recuperate prin tarifele de distribuție”. Ceea ce poate presupune că facturilor tuturor consumatorilor s-ar putea majora.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...