Radiocom primește un împrumut de 9,78 milioane de euro
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
O calitate mai bună
O calitate mai bună
Banca Europeană de Investiţii sprijină extinderea reţelei de televiziune digitală terestră din România, prin acordarea unui împrumut de 9,78 milioane de euro Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii Radiocom, pentru a finanţa parţial digitalizarea infrastructurii terestre, se arată într-un comunicat al BEI.

Decizia vine în contextul implementării Planului de investiţii pentru Europa, aşa-numitul "Plan Juncker". Împrumutul BEI este sprijinit de Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS), pilonul financiar al "Planului Juncker".

Proiectul facilitează tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră în România prin 228 de staţii de emisie şi va fi dezvoltată o reţea de televiziune digitală terestră pe teritoriul ţării, pentru a furniza o acoperire la nivel teritorial de 81% şi pentru populaţie de 94%.

Citește și BEI a calculat cât ne costă reînnoirea căilor ferate. Suma e uriașă!

Proiectul sprijină dezvoltarea unei reţele de televiziune digitală terestră bazată pe standardul DVB-T2, pentru a permite tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră în România. De asemenea, investiţia va contribui la o utilizare mai eficientă a a spectrului radio.

Calitate mai bună

"Banca Europeană de Investiţii va finanţa digitalizarea reţelei publice de televiziune terestre în linie cu politicile naţionale şi europene, sprijinind tranziţia către televiziunea digitală terestră. Acesta va facilita dezvoltarea societăţii informaţionale în beneficiul românilor", a declarat vicepreşedintele BEI, Andrew McDowell.

La rândul său, comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, a afirmat că, odată cu acest nou acord, Planul Juncker face o diferenţă foarte vizibilă în viaţa de zi cu zi a românilor, aducând o calitate mai bună a televiziunii în casele lor.

Citește și BEI ne împrumută cu mulţi bani pentru sectorul rural

"Sunt foarte mândră de acest nou proiect FEIS şi pot doar încuraja România să utilizeze mai mult oportunităţile majore oferite de Planul Juncker pentru creştere şi locuri de muncă, dar şi pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor", a adăugat ea.

Planul Juncker

Planul Juncker permite BEI să finanţeze operaţiuni care sunt mai riscante decât media investiţiilor sale. Proiectele susţinute prin FEIS sunt adesea puternic inovatoare, fiind asumate de întreprinderi mici, fără istoric de creditare sau grupează necesităţi de infrastructură mai mici în funcţie de sector sau de geografie. Sprijinirea unor astfel de proiecte a obligat BEI să creeze noi produse de finanţare, de exemplu, împrumuturi riscante cu caracteristici de aport de capitaluri proprii sau platforme de investiţii.

România a început, la data de 17 iunie 2015, tranziţia la sistemul de emisie digitală terestră a programelor de televiziune, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii - Radiocom anunţând că demarează etapa de testare a implementării televiziunii digitale în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

Guvernul a aprobat, pe 10 iunie 2015, o ordonanţă de urgenţă care conţine măsuri necesare pentru asigurarea tranziţiei de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră şi implementarea serviciilor multimedia la nivel naţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel