"În ultimii 5 ani am crescut. Am avut minimum, cred că la sfârşitul anului 2020, 50.000 de conturi deschise. Ultima raportare de la Fondul de Compensare al Investitorilor 210.000. Presupunerea mea este că de la 50.000 la 210.000, procentual, mult mai mulţi dintre investitori sunt cu ghete şi blugi decât aşa cum suntem noi cu costume.
Şi asta mă duce cu gândul la faptul că, sigur discutăm despre educaţie financiară, discutăm despre guvernanţă corporativă într-un fel sau altul trebuie să învăţăm, de fapt, nu trebuie, că în viaţă nu trebuie nimic, facem sau nu facem, ar fi bine să reuşim să vorbim mai simplu în aşa fel încât tinerii şi cei care nu sunt îmbrăcaţi în costume să înţeleagă ce spunem", a declarat Radu Hanga la a X-a ediţie a Conferinţei Internaţionale ISF 2024 - Aderarea României la OECD. Creşterea Calităţii Guvernanţei Corporative şi a Serviciilor Financiare.
În ceea ce priveşte ideea că România se află la coada clasamentului din punct de vedere al educaţiei financiare, el a spus că nu este critic, pentru că lucrurile sunt corelate.
"Cred că oamenii, noi ne educăm atunci când avem nevoie să ne educăm. Educaţia financiară apare odată cu apariţia banilor. Adică pe măsură ce creşte bunăstarea creşte şi nevoia de te educa. Cred că nu întâmplător, dacă ne uităm la România, vedem că în ultimii 10 ani, depozitele la bănci, de exemplu, au crescut cam cu 10%/an. Sunt un indicator foarte bun cu privire la bunăstarea care se acumulează în România. Asta ne face să discutăm acum despre educaţie financiară, pentru că începem să avem bani şi începem să avem nevoie să învăţăm cum să folosim banii respectivi", a spus Radu Hanga.
El a mai vorbit despre faptul că România se apropie de momentul în care are loc schimbul de generaţii în rândul antreprenorilor români. În acest context, preşedintele BVB a subliniat că Bursa pune o soluţie sau alternativă pe masa antreprenorilor care se apropie de momentul succesiunii şi caută modul de a merge mai departe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru...
Dolarul american se prăbușește...
Ministerul Finanțelor acordă...
Reuters explică, într-o...
Înalta Curte de Casație și...
Prețurile la electricitate...
Persoanele cu handicap care...
Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...
China face un pas înainte în...
A încetat din viaţă Papa Francisc.
Cristina Popescu, directorul...
Șocul comercial declanșat de...
Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...
China acuză SUA de abuz...
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...
Cifrele săptămânii de la Bursa...
Potrivit unui studiu, circa 15%...
Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...
Preşedintele Renault,...