Raiffeisen Bank finanţează peste 100 de startup-uri româneşti

Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
50.000 de lei pentru fiecare proiect în parte
50.000 de lei pentru fiecare proiect în parte
Raiffeisen Bank a încheiat cea de-a treia ediţie a programului factory by Raiffeisen Bank prin care finanţează afaceri la început de drum, indiferent de domeniul de activitate, iar în acest an, banca acorda 112 finanţări pentru susţinerea companiilor de tip startup, cu un buget maxim de 50.000 euro, echivalent în lei, pentru fiecare proiect, potrivit unui comunicat al băncii.

'Fabrica noastră de idei a avut o activitate intensă în ultimele două luni. Împreună cu colegii din zona IMM, risc, PR, digital, dar şi antreprenori din RBL am avut discuţii online cu peste 200 de antreprenori. Ne aşteptam ca această criză sanitară să mai taie din elanul antreprenorilor cu idei de business, însă lucurile nu au stat aşa. Ne-am convins că România are foarte mulţi antreprenori încrezători şi curajoşi, gata să îşi ducă planurile la îndeplinire', a spus Vladimir Kalinov, vicepreşedinte Retail la Raiffeisen Bank, citat în comunicatul băncii.

Anul acesta au fost înscrise 368 proiecte, din care 220 au trecut în etapa interviurilor. Dintre acestea, 27 sunt idei de afaceri care îşi asumă un rol activ în lupta împotriva efectelor cauzate de noul coronavirus (Covid-19).

"Am extins perioada de înscriere în program pentru a putea finanţa şi afaceri care produc bunuri sau servicii care ne ajută în contextul actual şi ne-am asumat faptul că trebuie să le analizăm şi să le acordăm finanţare în câteva zile lucrătoare. Din această categorie am finanţat companii care produc echipamente de protecţie, măşti sau dezinfectanţi, dar şi proiecte educaţionale', a adăugat Vladimir Kalinov.

Principale industrii în care activează afacerile creditate în ediţia factory 2020 sunt: servicii, producţie, food, IT, educaţie şi sănătate, iar 70% din antreprenorii finanţaţi au sub 40 de ani. Cele mai multe startup-uri care au participat la concurs au fost din regiunile Bucureşti-Ilfov (34%), Transilvania (21%) şi Moldova (18%).

Citește și BCR a înregistrat un profit net de aproape 500 de milioane de lei

Prin această iniţiativă, Raiffeisen Bank încurajează înfiinţarea şi dezvoltarea de startup-uri cu idei inovatoare şi planuri de afaceri solide, iar antreprenorii care au fost selectaţi pentru finanţare vor beneficia de o serie de experienţe care să îi ajute să se dezvolte. Pornind de la consiliere financiara, acces la evenimente, sesiuni de mentorat şi promovare, banca oferă o serie de oportunităţi astfel încât afacerile lor să devină sustenabile.

Raiffeisen Bank avea la 31 martie 2020 peste 2,1 milioane de clienţi persoane fizice, aproximativ 93.000 de IMM-uri şi 5.700 de companii mari şi medii. De asemenea, în bancă lucrează aproximativ 4.800 de angajaţi, în peste 350 de unităţi în toată ţara. Raiffeisen Bank are în România reţele extinse de ATM-uri (770), POS-uri (22.300) şi maşini multifuncţionale (334).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Calcule și verificări / FOTO: Freepik
Tanczos Barna
Foto: Freepik.com

Bursa de la București încheie săptămâna într-o notă pozitivă

Au fost înregistrate și creșteri importante. 

Japonia / FOTO: Freepik

Japonia, un test pentru acordurile tarifare ale lui Trump

Când principalul negociator comercial al Japoniei s-a...

Donald Trump
La Expoziția universală/FOTO: Pagina oficială de Facebook a Expoziției
Cupru
Blocuri de locuințe / FOTO: Freepik
Oameni de afaceri / FOTO: Freepik

Investitorii bărbați, mai puțin performanți decât femeile?

Care este concluzia unui studiu realizat pe această temă...

Banca Rusiei / FOTO: Wikipedia
Rachetă / FOTO: Flickr.com
Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Sediul Damen din Rotterdam, Olanda
Rompetrol
Tabletă / FOTO: Freepik

După OpenAI și Perplexity, Yahoo este gata să cumpere Chrome

În cadrul procesului antitrust împotriva Google, Yahoo...

Insolvență / FOTO: Freepik
Cătălin Leonte, director general FNGCIMM
BNR
Târg imobiliar
Comerțul en-gros a scăzut / Foto: Freepik
Bursa de la Frankfurt
Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, Ahn Duk-geun (centru), alături de Yoji Muto din Japonia (stânga) și Wang Wentao din China (dreapta), la Seul.
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Papa Fancisc
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu

pixel