Raiffeisen Bank oferă cel mai rapid instrument de plată interbancară
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Peşedintele Băncii Mondiale avertizează asupra riscului stagflaţiei şi a recesiunii din Europa
Peşedintele Băncii Mondiale avertizează asupra riscului stagflaţiei şi a recesiunii din Europa
Este un seriviciu nou pentru sume situate sub 50.000 de lei. 

Raiffeisen Bank oferă clienţilor proprii serviciul Plăţi Instant, pentru sume sub 50.000 lei, în relaţie cu clienţii celorlalte bănci participante la serviciu - Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, BCR, Vista Bank şi Patria Bank, a anunțat instituția bancară. 

Potrivit unui comunicat, reţeaua plăţilor instant se extinde în mod continuu, alte trei instituţii financiare fiind în fază avansată de testare şi înrolare, în vederea operaţionalizării.

Serviciul, care este operaţional începând de miercuri, şi-a demonstrat pe deplin utilitatea în condiţiile unei exigenţe din ce în ce mai accentuate din partea pieţei în ceea ce priveşte viteza de recepţionare a fondurilor, disponibilitatea 24/7/365, dar şi siguranţa efectuării plăţilor.

În mai puțin de 10 secunde 

Prin serviciul Plăţi Instant, fondurile se transferă în mai puţin de 10 secunde între două conturi aflate la bănci diferite, conform regulilor înscrise în schema de plată care guvernează acest instrument de plată. În mod real, în practică, încă de la lansare, durata transferului între oricare doi clienţi ai oricăror două bănci participante se încadrează în circa 4 secunde.

Potrivit comunicatului, serviciul a fost dezvoltat de TRANSFOND, operatorul Casei de Compensare Automate a plăţilor interbancare, în colaborare cu băncile comerciale, Asociaţia Română a Băncilor (Administratorul Schemelor Naţionale de Plăţi) şi Banca Naţională a României (Supraveghetorul Schemelor de Plăţi).

Avantaje 

Pentru consumatorii individuali avantajele serviciului sunt reprezentate de posibilitatea de a achiziţiona instant bunuri şi servicii în mediul online sau în mediul real, de a efectua plăţi instant către apropiaţi, furnizori sau alţi destinatari. Apoi, business-urile de orice mărime, la rândul lor, pot iniţia oricând plăţi urgente, care să le permită firmelor respective o continuitate a afacerii neafectată, de exemplu, fie de abordările partenerilor care nu livrează propriile servicii sau produse decât în urma confirmării plăţii sau chiar a încasării fondurilor, fie de orice altă situaţie care presupune urgenţă în transferul de fonduri.

În ceea ce priveşte operatorii economici care implementează singuri sau cu sprijinul băncilor cu care colaborează, capacităţi de încasare prin instrumentul "Plăţi Instant" (comercianţi tradiţionali, magazine virtuale, business-uri din orice alt domeniu), avantajele sunt date de recepţionarea imediată şi oricând a banilor în cont, cu toate beneficiile aferente, precum şi, ca exemplu, de oportunitatea de a lansa noi programe de fidelizare/promovare a propriilor servicii şi produse, bazate pe stimularea clienţilor pentru utilizarea de instrumente de plată bazate pe Plăţi Instant.

Grupul Raiffeisen are 25 de ani de activitate pe piaţă bancara din România şi deserveşte peste 2,28 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are aproape 4.700 de angajaţi, 300 de agenţii in toată ţara, 1.131 ATM-uri şi MFM-uri şi o reţea de peste 27.900 POS-uri.

TRANSFOND este administratorul şi operatorul Casei de Compensare Automată a plăţilor comerciale interbancare. Activitatea principală constă în furnizarea de servicii instituţiilor financiare şi financiar- bancare, în ceea ce priveşte plăţile interbancare de retail în moneda locală şi în euro, atât naţional cât şi transfrontalier. Obiectivul TRANSFOND este acela de a consolida şi diversifica activitatea curentă, cu accent pe componenta IT&C. Astfel, TRANSFOND a dezvoltat o serie de soluţii complexe şi performante în beneficiul unor segmente mai largi ale sectorului financiar autohton în special, dar şi ale tuturor tipurilor de operatori economici locali: servicii de facturare electronică şi servicii de arhivare electronică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel