Raportul despre Rusia, cea mai bine vândută carte pe Amazon
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Cartea costă între 7 și 10 dolari
Cartea costă între 7 și 10 dolari
Raportul procurorului special Robert Mueller asupra ingerinţei ruse în alegerile prezidenţiale americane din 2016 a devenit sâmbătă cea mai bine vândută carte de pe Amazon deşi este disponibil gratuit online. 

Editurile au sperat să profite de interesul extrem de mare faţă de raportul anchetei conduse de Robert Mueller privind rolul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA şi a unei eventuale complicităţi între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova.

Din momentul în care documentul de 448 de pagini a devenit joi disponibil online pe site-ul Departamentului de Justiţie, trei edituri - Scribner, Melville House şi Skyhorse - s-au întrecut pentru a-l oferi în format tipărit.

O tradiție în Statele Unite

Versiunea oferită de Scribner, care include şi o analiză de către Washington Post, a devenit sâmbătă cea mai bine vândută carte de pe Amazon, urmată de versiunea editurii Skyhorse, în timp ce formatul oferit de Melville House a ocupat locul al patrulea în topul vânzărilor.

Preţul celor trei cărţi variază între 7 şi 10 dolari şi sunt în prezent disponibile numai la comandă. Editurile sper că cele trei cărţi vor umple rafturile magazinelor în câteva zile.

Citește și Final de anchetă în SUA. Trump și Rusia nu au conspirat

Există o tradiţie a unor rapoarte guvernamentale de mare anvergură vândute în format tipărit în Statele Unite. Atât raportul Starr, care detaliază aventura fostului preşedinte Bill Clinton cu Monica Lewinsky, cât şi raportul Comisiei privind atacurile din 11 septembrie, au adus sume considerabile editurilor care le-au publicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel