Răsfăț oferit de Porsche: Pentru o sumă oarecare, schimbi mașina când ai chef
Autor: Simona Haiduc | 08 iun 2022, 14:39
Una pentru piață, una pentru vacanță, alta pentru ieșiri elegente
Una pentru piață, una pentru vacanță, alta pentru ieșiri elegente
Constructorul german de automobile de lux oferă, în mai multe orașe din Germania, un serviciu ce pune la dispoziția utilizatorilor mai multe modele, în schimbul unei sume lunare, mașini pe care le pot schimba când doresc.

Schimbați-vă Porsche-ul așa cum vă schimbați cămașa: un 911 cabriolet strălucitor pentru o ieșire vineri seară, un break Panamera Sport Turismo pentru weekend-urile cu familia și un Taycan electric (sau un Cayenne SUV?) pentru o călătorie de afaceri în timpul săptămânii. Ceva imposibil? Ba este chiar foarte posibil de la 1 iunie pentru clienții cu dare de mână din două orașe germane, Hamburg și Berlin. Aici va fi testat noul serviciu de abonament lunar dezvoltat de Porsche. Mai mulți testeri sunt așteptați în această toamnă la München.

Pe hârtie, formula "Porsche Drive Flex" permite, grație unei aplicații pentru smartphone, schimbarea în orice moment a vehiculului în schimbul unui abonament lunar de 2.899 de euro. Aceasta include 1.750 de kilometri gratuiți (transferabili în luna următoare) și costuri auxiliare - asistență și încărcare a bateriei pentru modelele electrice. Cu toate acestea, combustibilul nu este inclus.

Măsuri de siguranță

Plățile și rezervările sunt gestionate prin intermediul unei aplicații. Opțiunile sau o anumită culoare pot fi solicitate prin apelarea unui serviciu de concierge. Modelele sunt livrate la locația dorită în termen de două zile lucrătoare - pot fi păstrate până la 28 de zile. Iar numărul de modificări este nelimitat.

Există numeroase măsuri de protecție: doar șoferii cu vârsta de peste 25 de ani și cu un permis de conducere de cel puțin cinci ani vechime pot încheia noul abonament, iar franșiza pentru asigurarea completă este stabilită la 2.500 de euro. Garanția este de 5.000 de euro, iar pachetul poate fi anulat cu o lună înainte, după ce au trecut primele trei luni. Potrivit Porsche, operațiunea răspunde așteptărilor unei clientele mai tinere, care dorește mai multă flexibilitate.

Citește și Noul SUV al Dacia se va vinde ca pâinea caldă VIDEO

De câțiva ani buni, industria auto analizează problema acestor pachete care fac posibilă achiziționarea de vehicule à la carte. Aceste servicii sunt atractive pentru clienții dornici de flexibilitate, dar prezintă multe provocări operaționale (și unele îndoieli cu privire la rentabilitatea lor).

În orice caz, noul abonament Porsche permite sucursalei financiare, "Porsche Financial Services", să își extindă oferta după "Porsche Drive Rental", care permite închirierea zilnică a mașinilor în 25 de locații din Germania, și "Porsche Drive Abo" - care oferă mașini de ocazie pentru închiriere timp de șase luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Ora de iarnă 2022: Când se schimbă, de fapt, ora în acest an

Trecerea la ora de iarnă 2022 ar putea fi ultima,...

Bani pentru polițiști. S-au schimbat datele problemei

Este un termen care a fost prelungit, până acum, de trei...

Codul muncii. Se introduc noi tipuri de contracte de muncă

Codul muncii se modifică și apar noi tipuri de contracte...

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crossuri externe