Râsu'-plânsu' cu Câciu, Cîţu, Isărescu şi Chesnoiu: Topul declaraţiilor "trăsnite" despre criză
Autor: Mihai Ciobanu | 10 iun 2022, 17:01
Ultimele luni, în care românii au resimţit din plin şocurile economice, de la scumpirea energiei, până la creşterea, chiar dublarea, preţurilor la alimente şi carburanţi, precum şi creşterea ratelor urmare a majorării ROBOR şi IRCC, au venit şi cu o serie de declaraţii de-a dreptul halucinante ale celor în mâinile cărora stă soarta ţării. 

Parafrazând o celebră emisiune TV, putem spune că şi politicienii spun lucruri trăsnite. În cele ce urmează, vă prezentăm cele mai ciudate declaraţii făcute de către cei care conduc destinele ţării cu privire la situaţia economică a ţării. 

 

Adrian Câciu renunţă la teatru şi la maşina pe motorină

 

- Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu a fost întrebat de jurnaliști ce sumă cheltuie lunar iar acesta a răspuns că "10.000 de lei. Da, pentru că am și credite" și a adăugat că aceste cheltuieli le-a avut și înainte de a deveni ministru.

"Am mai renunțat la numite cheltuieli, nu cele de bază. În primul rând n-am mai avut timp să merg la teatru sau la... n-am mai avut timp. Partea de divertisment, am renunțat la ea", a spus oficialul, menționând că acele cheltuieli sunt pentru o persoană, respectiv numai pentru el.

- După renunţarea la a mai merge la teatru şi alte activităţi distractive, întrebat fiind ce a făcut pentru a reduce din cheltuieli - ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat şi că renunţă la maşina pe motorină şi că îşi ia una pe benzină. 

„Tocmai am renunța la mașina pe motorină și o să iau una pe benzină. Motorina s-a decuplat un pic de benzină, în sensul că prețul la motorină crește. Prețul la benzină chiar s-a ieftinit. N-am văzut ca cineva să anunțe că s-a ieftinit. Anunț eu că s-a ieftinit față de ceea ce se anunța acum 3 săptămâni când am început și noi să facem o serie de controale în benzinării.

Un plin de motorină este undeva la 350 de lei. La 8,5 lei, evident că prețul este scump. De aceea, evident că trebuie să sprijinim și cetățenii, dar și transportatorii“, a spus ministrul Câciu, citat de DC News.

 

Chesnoiu ne spune să nu plecăm nemâncaţi la cumpărături

 

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a spus că el nu pleacă nemâncat la cumpărături. Dacă te duci la market sau la piaţa cu burta goală, de foame eşti tentat să umpli coşul. Dacă ai mâncat înainte, tentaţia scade în intensitate. 

„Eu însumi am făcut un astfel de exercițiu și vă spun că am găsit și soluția: înainte să merg să fac cumpărăturile, mănânc. Pentru că atunci când merg la raft, când mergi la cumpărături și îți e foame, cumpărăm jumătate de magazin. Le punem pe toate în frigider și la finalul săptămânii umplem coșul cu produse agro-alimentare care ajung la gunoi”, a explicat Adrian Chesnoiu.

 

Mugur Isărescu recomandă ceaiul de tei

 

Guvernatorul Băncii Naţionale a României le recomandă celor care sunt agitaţi din cauza scumpirilor, să bea un ceai de tei. 

"Presiunea costurilor s-a transmis cel mai mult la alimentele procesate, prețul la energie s-a transmis în produse agro-alimentare, dar si pe un fondul de început de panică.

Nu ne strică ceva mai multă calmitate.  Agitația e caracteristică perioadelor de criză. E de înțeles. Autoritățile asta trebuie să transmită: mai calm. Am înțeles și eu mesajul. Mai bem un ceai de tei. Eu am băut cu Eugen Rădulescu (director în BNR -n.r). Deci e un sfat bun. Acest canal psiho-social al anticipațiilor, exagerările sunt specifice, dar nu fac bine", a declarat guvernatorul BNR.

 

Florin Cîţu nu ştie cât costă o franzelă, pentru că nu mănâncă pâine

 

Florin Cîţu, fost premier, actual şef al Senatului, a spus că el nu ştie cât costă o franzelă, pentru că nu mănâncă pâine.  Florin Cîțu a fost întrebat dacă știe cât costa o franzelă sau o sticlă de ulei. Cîţu a răspuns: „Nu mănânc pâine. Am fost în piață”.

Tot Florin Cîțu este cel care a spus că România nu mai este o țară a celor cu salarii mici și că sunt tot mai multe venituri mari, nete, în euro. „Mai mult de 1% dintre angajați au peste 3.000 de euro net”, a declarat acesta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Controale la companiile din energie ale Inspecției Muncii

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de...

Ultimul 747 de la Boeing: "Regina aerului" devine istorie

A revoluționat aviația și, cu cocoașa lui...

ROBOR, 1 februarie 2023. Indicele bancar a scăzut

Indicele bancar a înregistrat o nouă scădere.

Piaţa unică a împlinit 30 de ani

Comisia Europeană a publicat marţi "Raportul anual privind piaţa unică...

Spania majorează salariul minim cu 8%

Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă o creştere cu 8%...

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în 2022

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în...

Crossuri externe