Ratingul Alpha Bank România, confirmat de Moody's
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Alpha Bank România
Alpha Bank România
Moody's Investors Service a confirmat vineri ratingurile pentru depozitele Alpha Bank România (ABR) la ''Ba3/Not Prime'', calificativul ''b2'' pentru soliditate financiară, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară. 

Perspectiva ratingului pentru depozitele pe termen lung a fost modificată de la stabilă la pozitivă. 

Acţiunea de rating reflectă opinia Moody's că Alpha Bank România a înregistrat progrese semnificative în ultimii ani în îmbunătăţirea solvabilităţii şi a profilului său de finanţare, contribuind la reducerea presiunilor asupra calificativului băncii pentru soliditate financiară. Acest fapt a avut ca rezultat alinierea perspectivei ratingurilor Alpha Bank România cu perspectiva pozitivă a băncii mamă din Grecia, Alpha Bank AE, a cărei situaţie mai dificilă constrânge profilul de creditare al Alpha Bank România, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară. 

Prin confirmarea calificativului ''b2'' pentru soliditate financiară al Alpha Bank România, agenţia recunoaşte fundamentele financiare mai solide şi mai rezistente ale băncii comparativ cu profilul mai slab al băncii mamă, Alpha Bank. În acelaşi timp, confirmarea reflectă opinia Moody's conform căreia calitatea creditării băncilor mamă şi a subsidiarelor lor este legată într-un mod specific. 

Citește și:

Rating-ul municipiului Oradea la BBB minus cu perspectivă stab


Prin urmare, şi în pofida îmbunătăţirii fundamentelor financiare ale Alpha Bank România, calificativul său ''b2'' pentru soliditate financiară rămâne constrâns la trei trepte peste ratingul "caa2" al băncii mamă din Grecia. Fără această constrângere, calificativul ''b2'' pentru soliditate financiară atribuit Alpha Bank România ar fi putut fi poziţionat cu câteva trepte mai sus. 

Calificativul ''b2'' reflectă de asemenea operaţiunile Alpha Bank România concentrate pe piaţa internă şi depăşirea cu succes a dificultăţilor legate de finanţare şi capitalizare, în urma crizei cu care s-au confruntat băncile din Grecia în 2010, apreciază Moody's. 

Perspectiva pozitivă a ratingului pentru depozitele pe termen lung este acum în linie cu cea a băncii mamă, Alpha Bank ar în cazul revizuirii în creştere a calificativului ''b2'' pentru soliditate financiară al băncii mamă, şi ratingul Alpha Bank România va fi îmbunătăţit, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel