Ce urmează pentru economia mondială? FMI revizuiește previziunile pentru 2025
FMI a publicat vineri un nou...
Polonia a solicitat fonduri suplimentare de la Uniunea Europeană pentru a contribui la finanţarea tuturor măsurilor adoptate în vederea găzduirii milioanelor de refugiaţi veniţi din ţara vecină Ucraina, invadată de forţele ruse.
În plus, după cum a precizat premierul Mateusz Morawiecki, țara sa nu numai că primește civili, dar oferă tratament medical soldaţilor ucraineni răniţi şi şi-a deschis ''uşa şi inima'' pentru peste 2,5 milioane de refugiaţi din Ucraina.
Polonia are nevoie de bani pentru a contribui la finanţarea acestui efort, dar până acum UE ''nu a plătit niciun cent'' pentru îngrijirea refugiaţilor, a adăugat şeful executivului polonez.
Varşovia caută să aibă parte de un tratament corect, a spus el, care a explicat că Turcia a fost sprijinită cu miliarde de euro în timpul ultimului val de refugiaţi şi că în prezent Polonia merită asistenţă de la UE.
Referitor la chestiunea dependenţei Europei de gazul rusesc, premierul polonez a ţinut să amintească faptul că Varşovia a avertizat în mod repetat Germania cu privire la gazoductele dinspre Rusia, însă sfaturile sale au fost ignorate.
Polonezii nu şi-au făcut niciodată iluzii despre politicile Kremlinului şi consecinţele acestora, dar ''mai bine mai târziu decât niciodată'', a încheiat Morawiecki.
Poliţia de frontieră poloneză a anunţat marţi că Polonia a primit aproximativ 2,96 milioane de refugiaţi care au fugit de războiul din Ucraina, începând din 24 februarie.
Citește și Ucraina cere României armament. Răspunsul premierului Ciucă
România analizează cererea Ucrainei pentru livrarea de armament, spune premierul Nicolae Ciucă: „În funcție de aceasta vom lua o decizie”.
„România, după cum știți, a avut o decizie prin care am asigurat transferul de echipament de protecție și muniție. În continuare analizăm solicitările pe care guvernul ucrainean le va înainta și în funcție de aceasta vom lua o decizie”, spune Nicolae Ciucă, întrebat dacă a discutat și despre livrarea de arme în Ucraina.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...
Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...
Când doi titani își unesc forțele, iar piața...