Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Informația, care nu a mai fost dezvăluită până acum de guvernul ucrainean, scoate la iveală vârtejul economic în care navighează Ucraina în timp ce soldații săi încearcă să țină la distanță ofensiva Rusiei din estul țării.
Cheltuielile - extrase din unele fonduri prevăzute inițial în buget pentru dezvoltare - au fost alocate pentru orice, de la cumpărarea și repararea armelor până la sprijin de urgență pentru persoanele strămutate în interiorul țării, a declarat ministrul de finanțe Serhiy Marchenko. Există 2,7 milioane de persoane strămutate intern înregistrate oficial, potrivit datelor Ministerului Politicii Sociale, deși cifra reală este mult mai mare.
Guvernul a colectat doar 60% din veniturile fiscale planificate pentru luna aprilie, un deficit care a fost suplimentat până la echivalentul a 79,5% prin subvenții de la partenerii străini, a declarat Marchenko pentru Reuters.
Marchenko a declarat că Kievul are nevoie urgentă de o intensificare a sprijinului străin, deoarece este forțat să direcționeze miliarde de dolari suplimentari către cheltuieli de urgență.
Marchenko a spus că Ucraina a primit aproape 2 miliarde de dolari în fonduri externe în aprilie, din care 719 milioane de dolari au provenit din granturi. Cifra pentru perioada începând din februarie se ridică la 5,4 miliarde de dolari, inclusiv 801 milioane de dolari din granturi, a spus el.
Rusia ar putea întrerupe vineri furnizarea de gaze către Finlanda
"Dacă nu luăm în considerare ajutorul extern, estimăm acum primirea veniturilor în lunile mai-iunie la un nivel de 45-50% din (ceea ce era) planificat, cu condiția ca situația să nu se înrăutățească", a spus Marchenko.
Cele 8 miliarde de dolari în cheltuieli de război echivalează cu mai mult de o lună din totalul cheltuielilor statului, măsurate în funcție de cheltuielile anuale din 2021, de 62,28 miliarde de dolari.
Marchenko a declarat că Kievul discută diverse tipuri de sprijin financiar extern.
Ministrul a declarat că Ucraina rămâne angajată să își achite datoria indiferent de război. "Poziția noastră în această problemă rămâne neschimbată. Continuăm să ne onorăm serviciul datoriei, iar valoarea cheltuielilor noastre pentru acest lucru nu este mare în comparație cu nevoile de finanțare a bugetului", a declarat el.
Guvernul a împrumutat, de asemenea, aproximativ 2,4 miliarde de dolari prin plasarea de obligațiuni de război interne și nu intenționează să emită niciun alt instrument nou de datorie comercială, a declarat Marchenko.
În plus, banca centrală a Ucrainei a oferit guvernului un ajutor financiar de 3,4 miliarde de dolari prin achiziționarea directă de obligațiuni de război în portofoliul său.
Marchenko a declarat că războiul a determinat guvernul să ceară sprijinul băncii centrale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...