Rețeaua 5G. Din trei variante, Orange a ales două

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Franța a demarat licitația pentru atribuirea frecvențelor 5G
Franța a demarat licitația pentru atribuirea frecvențelor 5G
Grupul francez de telefonie Orange a anunţat vineri că a ales companiile europene Nokia şi Ericsson în calitate de furnizori de echipamente pentru dezvoltarea unei reţele de telefonie mobilă 5G în Franţa, în detrimentul Huawei, a treia variantă posibilă.

"Nokia şi Ericsson vor furniza produsele şi serviciile care vor permite dezvoltarea reţelei 5G pe întreg teritoriul. Acordul include antenele precum şi serviciile profesionale asociate", a precizat cel mai mare operator de telecomunicaţii din Franţa într-un comunicat de presă. Producătorul finlandez Nokia va acoperi zonele din vestul şi sud-estul Franţei, în timp ce grupul suedez Ericsson va fi responsabil pentru zonele Ile-de-France (centrul Franţei), nord-est şi sud-vest-ul Franţei, a adăugat Orange.

Zilele trecute, Comisia Europeană a lăsat la latitudinea statelor membre să decidă care este rolul pe care îl va juca grupul chinez Huawei în reţelele 5G, rezistând presiunilor venite din partea Washingtonului care ar fi dorit o interzicere totală a echipamentelor furnizate de firma chineză. Potrivit recomandărilor publicate miercuri de Executivul comunitar, statele membre pot să restricţioneze sau să excludă furnizorii de echipamente 5G cu grad mare de risc din părţile centrale ale infrastructurilor lor de telecomunicaţii, fără a menţiona însă în mod expres grupul chinez Huawei.

Citește și Orange creeaza un gigant în Orientul Mijlociu și Africa

Săptămâna trecută, directorul general de la grupul francez de telefonie Orange, Stéphane Richard, s-a pronunţat şi el împotriva excluderii producătorului chinez de echipamente Huawei din viitoarele reţele de telefonie mobilă 5G din Europa. "Sper că nu ne vom îndrepta spre o excludere de fapt a chinezilor şi în special a Huawei de pe scena europeană, care nu ar fi în interesul Europei şi de asemenea ar ridica probleme importante pentru majoritatea operatorilor europeni", a spus Stéphane Richard.

Grupul francez Orange este prezent şi pe piaţa din România, unde, în perioada iulie-septembrie 2019, a obţinut o cifră de afaceri de 279 milioane de euro, în scădere cu 2,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. La 30 septembrie 2019, Orange România oferea servicii mobile, fixe şi TV pentru 10.928.000 de clienţi, în creştere cu 0,3% comparativ cu finalul T3 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath
Camioane de marfă
Rovinieta
Tanczos Barna
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Foto: Freepik.com
BNR: Indice ROBOR
Petrișor Peiu

Viktor Orban lansează programul "Prima casă" în Ungaria

Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.


pixel