Recalculare pensii. Elena Cristian: Unii pensionari ar trebui să se umple de bani. Mesaj PERICULOS
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Elena Cristian speră că această nouă tragedia nu va fi și aceasta îngropată
Elena Cristian speră că această nouă tragedia nu va fi și aceasta îngropată
Elena Cristian a vorbit despre cel mai așteptat ANUNȚ făcut de Raluca Turcan, mai exact despre RECALCULAREA PENSIILOR și MAJORAREA PUNCULUI DE PENSIE.

Mult așteptatul anunț al Ralucăi Turcan despre revoluția pensiilor, a fost de fapt o reluare a mesajelor transmise în emisiunile tv. Nu a spus nimic nou și nici măcar nu s-a străduit să lase impresia care are o direcție în acest sens.

”Nimic nou sub soarele de ianuarie: vom avea o nouă lege a pensiilor, despre care nu se știe nimic în acest  moment. Doar bla-bla-uri și termeni tehnici aruncați fără noimă cu scopul de a da speranțe milioanelor de pensionari care de-a lungul timpului s-au plâns că au fost nedreptățiți prin formulele de calcul. Realitatea este că ministrul Muncii habar nu are cum va arăta noua lege a pensiilor. Vrea doar să distragă, așa cum am mai spus, atenția de la nerespectarea promisiunii din programul de guvernare de majorare a punctului de pensie cu 8%. Și mai vrea să scape și de legea în vigoare, care prevede o majorare și mai mare.”, a comentat analistul economic, Elena Cristian.

Anunțul care SCHIMBĂ viața românilor. Raluca Turcan face REGULI NOI

Printre rânduri Raluca Turcan a transmis două mesaje periculoase. Primul dă speranțe actualilor pensionari, al doilea îi îngrijorează pe viitorii pensionari, spune redactorul șef al DC Business.

”Ministrul Muncii a promis, prin noua lege, echitate pentru milioane de oameni. Asta înseamnă că se pornește de la premisa că acum acești oameni sunt păcăliți, nu încasează cât li se cuvine și că trebuie reparat acest lucru. Nu știu pe ce se bazează Raluca Turcan, dar dacă are informații că milioane de pensionari au fost păcăliți de funcționari nepregătiți, atunci ce se va întâmpla? Vor primi inapoi banii pierduți în toți acești ani? Un aspect la care sunt convinsă că nu s-a gândit. Al doilea mesaj se referă la vârsta de pensionare, care ar putea ajunge, conform noii legi, la 70 de ani. Viitorii pensionari încep să-și facă deja calculele în legătură cu anii pe care îi mai au până la pensie. Mă așteptam să permită cumulul pensii-salarii, nu să ne oblige să alegem.”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel