Institutul Naţional de Statistică (INS) anunţă prelungirea perioadei de culegere a datelor pentru Recensământul Populației și Locuințelor până la finalul lunii iulie (până la data de 31 iulie 2022). Prelungirea se aplică în localitățile în care recenzarea nu s-a încheiat, adică unde din cauza gradului scăzut de recenzare există riscul ca până la finalul perioadei de recenzare să nu se acopere întreaga populație rezidentă estimată. Decizia a fost luată prin hotărârea nr. 13/20.07.2022 a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din anul 2021 și poate fi consultată aici.
Aceasta este ultima perioadă de prelungire privind culegerea datelor de la populație și va continua atât în punctele fixe deschise de primării cât și prin recenzorii de teren. Actele normative care guvernează desfășurarea recensământului nu permit prelungirea perioadei de recenzare dincolo de data de 31 iulie a.c.
Până la data de 20 iulie 2022 au fost recenzate la nivel național aproape 17 milioane de persoane, ceea ce reprezintă 87,4 % din populația rezidentă țintă estimată la începutul recensământului (19,02 milioane).
Pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor, la nivelul Municipiului București, Primăriile de sector au deschis până în acest moment 80 de centre de recenzare fixe, în vreme ce în restul țării funcționează peste 700 de astfel de centre. Harta tuturor centrelor de recenzare fixe poate fi consultată aici.
Cu acest prilej, INS face apel la populație să primească vizita recenzorului la reședință sau să meargă la unul dintre centrele fixe de recenzare.
Citește și: Recenzare la domiciliu. Cum recunoşti un recenzor şi ce faci dacă nu eşti acasă când te caută
A început etapa a doua a recensământului populației și locuințelor (RPL 2021), cea în care datele sunt colectate din casă în casă, de către recenzori, informează Primăria Sector 6.
În Sectorul 6, până acum, s-au înscris ca recenzori 102 persoane. Au primit tabletele, legitimațiile și au început, din această săptămână, să bată la ușile persoanelor care nu s-au autorecenzat în prima etapă.
AMENZI DE PÂNÂ LA 3.000 DE LEI PENTRU CEI CARE REFUZĂ RECENZAREA
Deschideți-le ușa și furnizați-le informațiile cerute!
În caz contrar, riscați o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei, potrivit INS.De asemenea, persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale pot primi o sancțiune cuprinsă între 1.500 și 5.000 de lei.
Atenție! Dacă v-ați autorecenzat în prima etapă, verificați pe https://dovrec.insse.ro/ dacă datele s-au înregistrat cu succes.
În cazul în care CNP-ul nu vi se regăsește în baza de date, înseamnă că nu ați completat chestionarul corect și, astfel, va trebui să primiți vizita recenzorului. În situația în care nu vă puteți sincroniza fizic cu recenzorul sau sunteți plecați o perioadă mai lungă din localitate, puteți lua legătura telefonic cu acesta și completa chestionarul de la distanță.
CUM RECUNOȘTI UN RECENZOR? Citește mai multAICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Pizza de 100 de lire: Un...
Deficitul bugetar al României...
Selecție de știri pentru această dimineață.
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...