Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Un proiect de lege propune interzicerea reclamelor la alimente și băuturi nesănătoase în timpul programelor TV destinate copiilor. Propunerea vizează produsele cu compuși care pot afecta sănătatea, precum acizii grași trans, grăsimile, sarea, sodiul, zahărul sau îndulcitorii, în încercarea de a proteja sănătatea minorilor.
Conform inițiatorilor, controlul acestei interdicții ar fi responsabilitatea Consiliului Național al Audiovizualului și a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.
Motivația din spatele propunerii este preocuparea față de rata crescută a obezității infantile din România, iar argumentul se bazează pe studii care arată efectele negative ale consumului regulat de alimente nesănătoase asupra sănătății copiilor și tinerilor.
În expunerea de motive a propunerii legislative se spune că: "Toate studiile realizate la nivel european și internațional au demonstrat că un consum des de produse fast-food care conțin tipuri de alimente și băuturi cu un aport substanțial de compuși că acizi grași trans, grăsimi, sare, sodiu, zahăr, îndulcitori, aditivi alimentari, dăunează sănătății persoanelor care le consumă, dar în special minorilor și tinerilor. Așadar, un consum al acestui gen de alimente și băuturi duce la probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi obezitatea, probleme emoționale și de stimă de sine, dar și boli cronice pe termen lung. O singură masă fast-food ar putea adaugă 160 și 310 kilocalorii în plus la aportul caloric zilnic pentru adolescenți și, respectiv, pentru copiii mai mici", se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...