Reducere de tarif la transportul de gaze. Ultima ofertă făcută Rusiei
Autor: Ciprian Dumitrache | 25 oct, 10:49
Reducerea s-ar aplica volumelor de gaze naturale care depășesc cele 40 de miliarde de metri cubi, convenite a fi transportate zilnic prin Ucraina.

Ucraina a oferit Rusiei o reducere substanțială a taxei de transport a gazelor naturale către Europa pentru a crește ritmul de aprovizionare și pentru a atenua criza energetică din spațiul european.

Oferta a fost anunțată de președintele Volodimir Zelenskîi , într-un interviu acordat Bloomberg.

Dacă Moscova ar fi de acord, reducerea s-ar aplica volumelor de gaze naturale care depășesc cele 40 de miliarde de metri cubi convenite, care sunt transportate zilnic de Rusia în statele europene, via Ucraina.

„Ucraina oferă această capacitate suplimentară tuturor țărilor potențiale de tranzit. Am dori să vedem companiile europene drept clienți, dar Gazprom are și o capacitate suplimentară. Și ținând cont de reducerea față de tariful de tranzit actual, pot presupune că această reducere va fi de 50%”, a spus acesta.

G Ad:

Zelenskîi a spus că Ucraina discută o propunere de transport de gaze cu Berlinul și Bruxelles-ul. "Ne aşteptăm ca ei să facă în curând paşi către negocieri practice pe această problemă, care este, cu siguranţă, importantă pentru întreaga Europă", a spus preşedintele ucrainean.

Citește și: R. Moldova rămâne fără gaze. Chișinăul lichidează Moldova-Gaz

Ştiri Recomandate

Cod Galben de recipitații mixte și polei în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri...

Rafila a explicat când se introduce certificatul COVID

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro