Regimul ȚARULUI Putin amenințat! Extremur orient rus CLOCOTEȘTE
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
”Putin, demisionează!”, au scandat oamenii
”Putin, demisionează!”, au scandat oamenii
Manifestaţii de o amploare alarmantă împotriva regimului de la Moscova zguduie de câteva zile regiunea rusă Habarovsk, în Extremul Orient, după arestarea unui guvernator popular şi înlocuirea sa în această săptămână cu un politician numit de Kremlin care nu a trăit niciodată în această regiune.

Locuitorii din Habarovsk, în apropiere de frontiera cu China, au coborât în masă în stradă după arestarea, pe 9 iulie, a guvernatorului regional, Serghei Furgal, acuzat de crimă şi demis din funcție. Demonstrațiile sunt printre cele mai importante împotriva guvernului în Rusia de ani de zile şi Kremlinul a afirmat în această săptămână că acestea sunt alimentate de militanţi ai opoziţiei din exteriorul regiunii.

Zeci de mii de persoane au mărşăluit pe străzile din Habarovsk, agitând drapelul regiunii şi bannere şi scandând sloganuri ostile preşedintelui Vladimir Putin, în timp ce maşinile care treceau pe lângă demonstranţi claxonau în semn de sprijin. Protestatarii Manifestanţii s-au adunat în faţa sediului administraţiei regionale din piaţa Lenin, strigând "Libertate" şi "Putin, demisionează".

Poliţiştii, care purtau măşti, le-au permis manifestanţilor să defileze, în pofida unei interdicţii privind adunările publice, în cadrul măsurilor pentru lupta împotriva coronavirusului. Potrivit responsabililor de la Habarovsk, la manifestaţie ar fi participat în jur de 6.500 de persoane, dar media pro-opoziţie au estimat pe reţelele sociale numărul participanţilor la 90.000.

Citește și Altfel de RECORD al pandemiei. PĂMÂNTUL, redus la TĂCERE

Potrivit jurnaliştilor de la faţa locului, manifestaţia de sâmbătă a fost cea mai importantă de la începerea protestelor în iulie. Autorităţile au indicat că cel puţin 10.000 de persoane au participat la acțiuni similare în ultimele săptămâni, dar presa locală şi personalități ale opoziţiei au vorbit despre o prezență situată între 35.000 şi 50.000 de persoane.

Mihail Degtiarev, de 39 de ani, deputat în Duma de Stat, a fost numit luni guvernator interimar de preşedintele Putin şi a ajuns a doua zi la Habarovsk. Transportat la Moscova pentru a fi plasat în detenţie provizorie, Furgal este urmărit penal pentru crime pe care le-ar fi comis în urmă cu peste 15 ani, când era om de afaceri. Susţinătorii săi văd în această afacere o tentativă de a neutraliza un adversar al partidului la putere, Rusia Unită. Membru al partidului LPDR, Furgal a fost ales guvernator al regiunii în detrimentul unui candidat al Kremlinului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel