Regimul Orban recidivează: UE susține migrația ilegală și consumul de droguri
Autor: Antonio Grigore
Data publicării:
Migranții vor fi opriți la granițele Ungariei
Migranții vor fi opriți la granițele Ungariei
Migraţia ilegală şi creşterea consumului de droguri reprezintă două probleme grave, iar măsurile Uniunii Europene "nu sunt destul de eficiente", a declarat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto. În joc sunt, potrivit ministrului, securitatea și cultura Europei.

Peter Szijjarto a spus că pandemia de coronavirus a creat noi provocări globale, care, dacă nu sunt rezolvate, vor genera şi mai multe probleme de securitate la nivel mondial legate de criminalitatea organizată.

Referitor la droguri, şeful diplomaţiei ungare a remarcat că, "din păcate, ceea ce vedem este că Bruxellesul susţine nu doar migraţia ilegală, ci şi o utilizare crescută a drogurilor". El a amintit că, recent, canabisul a fost reclasificat de ONU drept substanţă presupus nepericuloasă.

Citește și: ANAF a început în forță colectarea la buget. Cum poți evita blocarea conturilor

El a opinat că migraţia ilegală reprezintă o ameninţare pentru securitatea şi cultura Europei, iar pentru sănătate prezintă riscul transmiterii rapide a COVID-19. Migraţia ilegală este ajutată de criminalitatea organizată, deoarece migranţii ''folosesc serviciile reţelelor de contrabandă, ajutate adesea de ONG-uri", a susţinut Szijjarto.

Guvernul ungar s-a opus acestui pas, iar Comisia Europeană, ca răspuns, a lansat o procedură de încălcare a dreptului comunitar împotriva ţării, mai degrabă decât să îşi intensifice eforturile de reducere a consumului de droguri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel