Regiunea Mării Negre, în atenţia SUA. Kathleen Kavalec: Centru economic crucial

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Înalți oficiali ai diplomației și apărării americane s-au întrunit la București pentru a discuta despre regiunea Mării Negre, informează Ambasada SUA în România.

Ambasada SUA la București și Comandamentul Forțelor SUA din Europa (EUCOM) au găzduit, la București, în perioada 22-23 ianuarie, o întâlnire, cu participarea unor importanți oficiali americani, care au discutat subiecte de politică externă, eforturile diplomatice ale Statelor Unite, precum și interesele de securitate din regiunea Mării Negre. Diplomați de rang înalt, lideri militari și ambasadori americani au dezbătut teme critice de securitate, inclusiv războiul Rusiei împotriva Ucrainei, mobilitatea maritimă sporită în regiunea Mării Negre și planurile regionale de descurajare și apărare.

„Marea Neagră este esențială pentru pacea și stabilitatea globală, iar importanța ei este de așteptat să crească în următorii ani”, a spus ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec. „Este o rută vitală de tranzit la export, iar interconexiunile sale facilitează comerțul și fluxurile de energie dintre Europa, Eurasia și Orientul Mijlociu, transformând-o într-un centru economic crucial”. „Războiul Rusiei împotriva Ucrainei este cel mai important conflict din Europa de la al Doilea Război Mondial și cea mai mare amenințare de astăzi la adresa ordinii internaționale”, a avertizat Kavalec. „Un astfel de atac asupra ordinii internaționale de pretutindeni afectează pacea și stabilitatea peste tot, inclusiv în regiunea Mării Negre.”

„Invazia Ucrainei de către Rusia a schimbat mediul de securitate din regiunea Mării Negre”, a spus generalul Christopher Cavoli, Comandantul EUCOM. „Regiunea are o importanță geostrategică critică pentru USEUCOM, pentru Aliații și partenerii noștri. Această conferință a reunit lideri diplomatici și militari ai Statelor Unite, cu accent pe promovarea securității teritoriale colective a Regiunii Mării Negre.”

Conferința a adus împreună factori importanți de decizie din Departamentul de Stat, ambasadori ai SUA în țările din regiunea Mării Negre și conducerea EUCOM, pentru a discuta strategii de sprijin al aliaților și partenerilor din regiune ai Statelor Unite. Ministrul român al Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, și ministrul roman al Apărării, Angel Tîlvăr, s-au alăturat grupului, pentru un briefing de informare și o discuție productivă.

Printre participanți s-au numărat Secretarul Adjunct al SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, James O’Brien, generalul Christopher Cavoli, comandatul EUCOM, ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink, ambasadorul SUA în Turcia, Jeffrey Flake, ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în Armenia, Kristina Kvien, ambasadorul SUA în Azerbaidjan, Mark Libby, ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, ambasadorul SUA în Federația Rusă, Lynne Tracy, și adjunctul șefului misiunii SUA în Bulgaria, Andrea Brouillette-Rodriguez.

Conferințele șefilor de misiune facilitează discuțiile strategice între liderii diplomației și cei ai apărării din SUA, pentru a formula inițiative strategice de promovare a politicii externe și a securității naționale a Statelor Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel