Reguli schimbate la școlile de șoferi. Dispare o obligativitate
Autor: Matei Ion | 22 oct 2021 / 09:29
Se modifică unele obligații
Se modifică unele obligații
Ministerul Transporturilor modifică anumite reguli de funcționare pentru școlile de șoferi eliminând anumite restricții.

Printr-un proiect de ordin care se află în dezbatere publică, Ministerul Transporturilor vrea să elimine una dintre obligațiile pe care le au acum școlile de șoferi în ceea ce privește mașinile destinate instruirii elevilor. Mai exact, se va elimina obligativitatea folosirii unor camioane dotate cu cutie manuală, indiferent dacă vorbim despre mașinile din categoria C sau CE, respectiv cu sau fără remorcă: “vehiculele destinate instruirii practice în conducerea auto, în vederea obţinerii permisului de conducere”.

Concret, se propune eliminarea obligativității dotării vehiculelor cu sistem de transmisie care presupune o selecţie manuală a vitezelor în cazul mașinilor din categoria CE, adică a camioanelor cu remorcă.

Permis de conducere GRATUIT. O companie plătește totul

Se propune această schimbare acum, deoarece, în septembrie, a fost eliminată obligația, prin Ordinul MT 1.123/2021, în cazul mașinilor din categoria C (camioane), dar categoria CE (camioane cu remorcă) a fost omisă.

G Ad:

“În cuprinsul textului de modificare (Ordinul MT nr. 1.123/2021 - n. red.), referința s-a făcut doar la vehicule din categoria C, nefiind cuprinse și vehiculele din categoria CE, care sunt similare prin construcție cu cele din categoria C și pentru care, potrivit vechilor norme, era, de asemenea, stabilită obligativitatea de a fi echipate cu un sistem de transmisie care presupune o selecţie manuală a vitezelor”, apare în nota de fundamentare a proiectului de ordin, scrie Avocatnet. Așadar, în acest context a apărut acum proiectul de ordin pus în dezbatere la MT.

Tot prin Ordinul MT nr. 1.123/2021 s-a stabilit și ca școlile de șoferi să nu depindă, pentru a-și menține autorizația, de rata de promovare a elevilor. Chiar dacă această condiționare apărea în legislație, ea n-a fost aplicată niciodată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Bitdefender avertizează asupra unui atac mai puțin obișnuit

Bitdefender avertizează asupra unui nou val de atacuri,...

Internetul nord-coreean, închis complet. Care ar fi motivul

Internetul din Coreea de Nord pare să fi fost afectat de...

YouTube va explora funcțiile NFT pentru creatori

YouTube explorează caracteristici care să permită...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro