Remaniere Guvern, miniştri chemaţi la raport. Chirieac, semnal de alarmă: Situaţia e gravă!
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Sedinta Guvern
Sedinta Guvern
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre tensiunile din interiorul Coaliţiei PNL - PSD, ai căror lideri urmează să evalueze prestaţia din ultimele luni a miniştrilor şi să ia măsurile care se impun, fiind luată în calcul inclusiv înlocuirea unora dintre ei. 

Se discută intens despre o eventuală remaniere guvernamentală. Liberalii sunt nemulţumiţi de mai mulţi miniştri PSD, iar social-democraţii de cei de la PNL. Motiv pentru care s-a stabilit ca membrii coaliţiei să se reunească pentru a face analiza prestaţiei membrilor Executivului. 

Analistul politic Bogan Chirieac a comentat informaţia. 

"Dacă îi întrebi pe miniştri, niciodată nu e momentul unei remanieri. Problema este că guvernul actual nu are performanţă. Iar ca să folosim un termen milităresc, că avem un general premier, nu a intrat în cadenţă şi este evident, oricum am spune, că e nevoie de o remaniere. Fiindcă pe niciun domeniu nu sunt performanţe notabile. Nu are rost să detaliem: la Energie lucrurile sunt în continuare extrem de confuze - când toată Europa încearcă să găsească surse alternative de energie, noi încă ne chinuim cu plafonarea, cu compensarea...; la Interne nu avem ministru, este evident acest lucru. Cred că domnul Bode făcea o treabă mai bună la Transporturi; la Interne omul nu e de acolo!

Cred că important, în acest context, este un singur lucru: ce vrea preşedintele Iohannis. Dacă excelenţa sa domnul preşedinte doreşte o remaniere... eu cred că nu doreşte; şi-aşa are multă treabă în acest moment, suferă şi războiul acesta şi toate întâlnirile pe care le are, dânsul nu era obişnuit aşa, avea o agendă mai lejeră. Nu cred că doreşte o remaniere domnul Iohannis.

Dar ceea ce se întâmplă este un semnal de alarmă, fiindcă pe niciun domeniu, cu toată dragostea, nu avem performanţe: la Transporturi nu am avut nimic spectaculos în patru luni, la Justiţie - ori eu am o părere foarte bună despre Cătălin Predoiu - dar el conduce acum un Minister al Justiţiei unde nu mai există justiţie. Atenţie. Situaţia e gravă!", a declarat, luni, analistul politic Bogdan Chirieac într-o intervenţie la Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Marea Britanie: Încep controalele la importurile din UE

O decizie dificilă, cu două tăișuri, ce vine la opt ani...

Cum reușește Airbus să cumpere titan din Rusia?

În ciuda sancțiunilor impuse Moscovei în urma invaziei...

Constelația europeană Galileo primește noi sateliți

Comisia Europeană, care tocmai a lansat, din Statele...

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel