Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
"Pentru al doilea an consecutiv, sezonul de Crăciun a fost un dezastru pentru sectorul de retail", a declarat luni directorul general al Asociației germane a comercianților cu amănuntul (HDE), Stefan Genth, scrie Bild.
Concluzia aceasta este a trasă în urma unui sondaj de opinie realizat în rândul a 750 de companii de retail. Și în acest an, mulți comercianți cu amănuntul sunt dezamăgiți de afacerile de Crăciun - și dau vina pe măsurile de combatere a pandemiei.
În noiembrie, afacerile de Crăciun oăreau că vor fi bune în acest an. Dar introducerea la nivel național a regulii 2G (accesul permis numai a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală) în mari părți ale comerțului cu amănuntul a dus la prăbușirea vânzărilor, a declarat Stefan Genth.
Mai mult de trei sferturi dintre comercianții cu amănuntul din sectorul nealimentar sunt nemulțumiți de desfășurarea activității de Crăciun. Potrivit sondajului vânzările din comerțul cu amănuntul nealimentar staționar unde s-a aplicat regula 2G în săptămâna dinaintea Crăciunului au fost în medie cu 35% mai mici decât nivelul de dinaintea crizei.
Potrivit HDE, situația rămâne dramatică, în special în magazinele din centrele orașelor. Acolo, vânzările au scăzut cu 36% față de nivelul de dinaintea crizei, în timp ce frecvențele au scăzut cu 42%.
Cel mai afectat este comerțul cu îmbrăcăminte unde speranța era în perioada sărbătorilor de iarnă. Având în vedere pierderile, HDE solicită un ajutor economic adecvat și simplu pentru a absorbi pierderile cauzate de pandemie în industrie.
Comerțul online este în creștere
Din cauza perturbărilor din lanțul de aprovizionare și a restricțiilor legate de pandemie în comerț oamenii s-au bazat din nou în acest an pe comerțul electronic ca pe un "furnizor de cadouri" de încredere pentru germani.
Ungaria obligă hipermarketurile să doneze alimente și le majorează impozitele
Vânzările de Crăciun în comerțul electronic cu bunuri în perioada de la începutul lunii octombrie până la sfârșitul lunii noiembrie au fost cu 15,8% peste nivelul din anul precedent. În același timp, înclinația consumatorilor de a returna bunurile comandate online a scăzut, potrivit unui sondaj realizat de asociație.
Banii și voucherele sunt cele mai populare cadouri de Crăciun
Germanii despre case se știe că sunt deosebit de pramatici au optat pentru a face cadouri vouchere și bani lichizi. Acest lucru a început să se întâmple încă de anul trecut, când germanii au început să pună sub brad astfel de cadouri. Anul trecut, conform unui sondaj 60% dintre germani au plănuit să ofere bani sau vouchere drept cadouri de Crăciun - niciun alt cadou nefiind mai populară decât acestea.
Suma medie de bani din plic a fost de 58 de euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Comisia de muncă din Senat...
Senatul dezbate un proiect de...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...