Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
„Extinderea necesară a energiilor regenerabile necesită rețele de transport și distribuție adecvate și flexibile și necesită investiții mari”, au precizat reprezentanții KfW la o conferință privind piețele de capital la sediul său din Frankfurt.
„Mijloacele pentru aceasta nu pot veni doar din fonduri publice, ci trebuie mobilizate în mare parte prin investitori privați sau pe piața de capital”, au adăugat aceștia.
Între timp, Germania înregistrează progrese în creșterea ponderii surselor de energie regenerabilă în furnizarea de energie electrică, dar acest progres ar trebui salutat cu prudență, deoarece majoritatea acestor progrese se datorează cererii mai scăzute de energie electrică din cauza activității industriale lente.
Furnizorii de energie electrică și-au redus semnificativ producția totală de energie electrică din combustibili fosili până acum în acest an. Cu toate acestea, această reducere nu a fost compensată de o creștere similară a producției de energie din surse regenerabile de energie, ceea ce sugerează că cererea scăzută de energie electrică este forța motrice din spatele scăderii producției generale de energie electrică și a reducerii producției de energie fosilă în cea mai mare economie a Europei.
Producătorii de energie din Germania s-au confruntat, în prima jumătate a anului, cu scădere de 19% a energiei electrice generate din combustibili fosili, comparativ cu aceeași perioadă din 2023, potrivit datelor LSEG citate de editorialistul agenției Reuters Gavin Maguire.
Cu toate acestea, producția de energie regenerabilă a crescut doar cu 2,1%.
Germania a instalat o capacitate record de energie solară și eoliană în 2023, dar numai instalațiile solare au atins obiectivele guvernamentale, nu și instalațiile de energie eoliană. Noua capacitate solară este pe cale să atingă obiectivele guvernamentale până în 2030. Energia eoliană a cunoscut, de asemenea, o creștere a licitațiilor, care au atribuit o capacitate totală record de 6,4 GW pe an, potrivit datelor de la asociația de energie eoliană BWE la sfârșitul anului 2023. Din păcate, aceste cifre au fost sub ținta anuală de 10 GW.
Întrucât ponderea surselor regenerabile de energie în producția brută de energie electrică a Germaniei a atins 53% în 2023, față de 44% în 2022, țara trebuie să accelereze instalarea capacităților solare, eoliene și bateriilor, astfel încât energiile regenerabile să reprezinte 80% din producția sa de electricitate prin 2030.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...