Reuters: Dolarul stagnează în aşteptarea datelor oficiale privind inflaţia din SUA

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Dolari. Foto: Pexels.com
Dolari. Foto: Pexels.com
Dolarul a stagnat în ultima vreme, rămânând aproape de un minim al ultimelor două săptămâni, conform datelor publicate joi de la ultima întâlnire a Rezervei Federale, care au arătat o abordare precaută din partea politicienilor, în timp ce investitorii așteptau date cheie privind inflația din SUA.

Indexul dolarului, care măsoară moneda americană în raport cu șase valute, se situa la 105,64, nu departe de 105,55, cel mai scăzut nivel din 25 septembrie, atins miercuri.

Oficialii Fed au indicat incertitudini legate de economie, prețurile petrolului și piețele financiare susținând că "necesitatea de a proceda cu prudență în determinarea măsurilor suplimentare de politici financiare", conform minutelor de la întâlnirea din 19-20 septembrie.

În comentariile recente, oficialii Fed au menționat creșterea randamentelor la obligațiunile de stat ca un factor care ar putea permite încheierea ciclului de majorare a dobânzilor.

De asemenea, oficialii Fed spun că prețurile producătorilor din SUA au crescut mai mult decât era așteptat în septembrie datorită costurilor mai ridicate ale produselor energetice și alimentelor.

"Aceste date despre prețurile producătorilor reprezintă un avertisment că efort în lupta împotriva inflației va fi dificil," a spus Ryan Brandham, șeful piețelor globale de capital din America de Nord din cadrul Validus Risk Management.

Raportul vine înaintea publicării joi a datelor privind indicele prețurilor de consum din SUA pentru luna septembrie, care se așteaptă să arate o inflație moderată în luna precedentă.

O surpriză neplăcută a inflației va susține probabil argumentul că Fed a încheiat ciclul de strângere a politicii monetare, ceea ce ar determina scăderea randamentelor titlurilor de stat ale SUA și a dolarului, conform lui Carol Kong, strategist valutar la Commonwealth Bank of Australia.

Piețele futures evaluează șansele unei majorări cu 25 de puncte de bază la ședința din decembrie la 26%, iar la ședința din noiembrie la 9%, potrivit instrumentului CME FedWatch.

Deprecierea recentă a dolarului a fost determinată de scăderea randamentelor titlurilor de stat, pe măsură ce prețurile obligațiunilor au crescut datorită abordării mai relaxate a Fed privind majorările viitoare ale ratelor. Randamentele obligațiunilor se mișcă în direcție opusă față de prețul lor.

Randamentul obligațiunilor de stat cu scadența la 10 ani a scăzut cu 2,4 puncte de bază la 4,573%. A atins cel mai înalt nivel din 2007 săptămâna trecută, la 4,887%.

"La aceste niveluri, argumentul că randamentele obligațiunilor mai mari fac treaba pentru Fed începe să pară puțin improbabil," a spus Rob Carnell, șeful regional al cercetării pentru Asia-Pacific la ING.

Euro s-a majorat cu 0,08% la 1,0628 dolari, după ce a atins un maxim de peste două săptămâni miercuri.

Doi oficiali ai Băncii Centrale Europene au declarat miercuri că banca centrală a făcut progrese în reducerea inflației la ținta stabilită, dar șocurile noi ar putea să necesite reluarea ciclului de strângere a politicii acum întrerupt.

Yenul japonez a fost în mare parte stabil la 149,16 yeni per dolar, în timp ce lira sterlină era evaluată la 1,2317 dolari.

Dolarul australian a crescut cu 0,09% la 0,6419 dolari, în timp ce dolarul neozeelandez a scăzut cu 0,09% la 0,6014 dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bani
Friedrich Merz / FOTO: Wikipedia

Germania: Conservatorii în frunte. AfD, scor istoric

Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...

Muncitori montează panouri solare pe acoperișul unei case / Freepik
Sebastian Burduja / FOTO: Gov.ro
Germania / FOTO: Unsplash
Trebuie să pună mâna pe carte / FOTO: Freepik
Meta
Consultând evoluția bursei / FOTO: Freepik
Foto: Pexels.com

BCE ar putea reduce dobânda la 2% până în vară

Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...

Santorini / FOTO: Freepik

La Santorini pământul s-a mai calmat. Ce spun specialiștii

Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică

Dispreț total
comertul online - FOTO: Freepik@narawit_sukkasemsakorn
Volodimir Zelenski Ursula von der Leyen / Foto: president.gov.ua

Cum vor europenii să-l ajute pe Zelenski în fața lui Trump

Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...

Volodimir Zelenski / Foto: Președinția Ucrainei
BMW electric
munca la gri - FOTO: Freepik@creativeart
Javier Milei
starlink - FOTO: Freepik@alicephoto

Țara care plătește abonamentul Starlink pentru Ucraina

Care este țara europeană care plătește abonamentul...

Contor electric
Bună dimineața! O zi liniștită! / FOTO: Unsplash

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...

Este o veste bună pentru cele doua banci
Ședință de Guvern / Foto: gov.ro
Warren Buffett supranumit și Oracolul din Omaha
Tanczos Barna / FOTO: gov.ro
Alegeri în Germania / FOTO: Freepik
Bani / Foto: Freepik
Taxe
reciclarea textilelor - FOTO: Freepik
Criptomonede / FOTO: Unsplash
Avion de luptă Rafale / FOTO: https://www.facebook.com/thalesgroup

pixel