Reuters: Dolarul stagnează în aşteptarea datelor oficiale privind inflaţia din SUA
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Dolari. Foto: Pexels.com
Dolari. Foto: Pexels.com
Dolarul a stagnat în ultima vreme, rămânând aproape de un minim al ultimelor două săptămâni, conform datelor publicate joi de la ultima întâlnire a Rezervei Federale, care au arătat o abordare precaută din partea politicienilor, în timp ce investitorii așteptau date cheie privind inflația din SUA.

Indexul dolarului, care măsoară moneda americană în raport cu șase valute, se situa la 105,64, nu departe de 105,55, cel mai scăzut nivel din 25 septembrie, atins miercuri.

Oficialii Fed au indicat incertitudini legate de economie, prețurile petrolului și piețele financiare susținând că "necesitatea de a proceda cu prudență în determinarea măsurilor suplimentare de politici financiare", conform minutelor de la întâlnirea din 19-20 septembrie.

În comentariile recente, oficialii Fed au menționat creșterea randamentelor la obligațiunile de stat ca un factor care ar putea permite încheierea ciclului de majorare a dobânzilor.

De asemenea, oficialii Fed spun că prețurile producătorilor din SUA au crescut mai mult decât era așteptat în septembrie datorită costurilor mai ridicate ale produselor energetice și alimentelor.

"Aceste date despre prețurile producătorilor reprezintă un avertisment că efort în lupta împotriva inflației va fi dificil," a spus Ryan Brandham, șeful piețelor globale de capital din America de Nord din cadrul Validus Risk Management.

Raportul vine înaintea publicării joi a datelor privind indicele prețurilor de consum din SUA pentru luna septembrie, care se așteaptă să arate o inflație moderată în luna precedentă.

O surpriză neplăcută a inflației va susține probabil argumentul că Fed a încheiat ciclul de strângere a politicii monetare, ceea ce ar determina scăderea randamentelor titlurilor de stat ale SUA și a dolarului, conform lui Carol Kong, strategist valutar la Commonwealth Bank of Australia.

Piețele futures evaluează șansele unei majorări cu 25 de puncte de bază la ședința din decembrie la 26%, iar la ședința din noiembrie la 9%, potrivit instrumentului CME FedWatch.

Deprecierea recentă a dolarului a fost determinată de scăderea randamentelor titlurilor de stat, pe măsură ce prețurile obligațiunilor au crescut datorită abordării mai relaxate a Fed privind majorările viitoare ale ratelor. Randamentele obligațiunilor se mișcă în direcție opusă față de prețul lor.

Randamentul obligațiunilor de stat cu scadența la 10 ani a scăzut cu 2,4 puncte de bază la 4,573%. A atins cel mai înalt nivel din 2007 săptămâna trecută, la 4,887%.

"La aceste niveluri, argumentul că randamentele obligațiunilor mai mari fac treaba pentru Fed începe să pară puțin improbabil," a spus Rob Carnell, șeful regional al cercetării pentru Asia-Pacific la ING.

Euro s-a majorat cu 0,08% la 1,0628 dolari, după ce a atins un maxim de peste două săptămâni miercuri.

Doi oficiali ai Băncii Centrale Europene au declarat miercuri că banca centrală a făcut progrese în reducerea inflației la ținta stabilită, dar șocurile noi ar putea să necesite reluarea ciclului de strângere a politicii acum întrerupt.

Yenul japonez a fost în mare parte stabil la 149,16 yeni per dolar, în timp ce lira sterlină era evaluată la 1,2317 dolari.

Dolarul australian a crescut cu 0,09% la 0,6419 dolari, în timp ce dolarul neozeelandez a scăzut cu 0,09% la 0,6014 dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Bursa a închis ziua așa cum a și început-o, în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere...

ELCEN vrea să construiască un cartier în Grozăvești

ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET...

Prețul unui metal folosit pentru computere a explodat

Este vorba despre indiu, cel mai moale metal, care nu...

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...


pixel