Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Cu ani în urmă, regiunea compusă din Albania, Bosnia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord și Serbia a primit promisiuni de aderare la UE, însă procesul de aderare s-a îngreunat semnificativ, în mare parte din cauza reticenței în rândul celor 27 de state membre ale UE și a lipsei de reforme din această regiune, arată Reuters.
Von der Leyen, care participa la un summit desfășurat la Tirana a declarat țările din vestul Balcanilor trebuie să apropie mai mult economiile țărilor membre.
"Trebuie să valorificăm cu adevărat potențialul din Balcanii de Vest și să-i apropiem de piața unică europeană", a spus ea într-o conferință de presă în capitala albaneză.
Von der Leyen a spus că noul plan de creștere, care va include deschiderea pieței comune a UE către Balcanii de Vest în domenii precum libera circulație a bunurilor și serviciilor, transport, energie și piața unică digitală, va necesita, de asemenea, reforme profunde.
"Aceste reforme vor fi însoțite de finanțare pentru investiții din partea UE, dacă acestea vor avea loc", a adăugat ea.
Potrivit Comisiei UE, un plan economic și de investiții de 30 de miliarde de euro pentru regiune oferit de UE în 2020 a generat până în prezent investiții de 16 miliarde de euro în această regiune.
Von der Leyen a declarat că, dacă națiunile din Balcanii de Vest creează propria piață comună, acest lucru le va stimula economiile cu 10%.
Scholtz a declarat că acest summit din capitala Albaniei este "cel mai bun instrument" pentru a accelera integrarea țărilor din Balcanii de Vest.
"Orice progres pe care îl faceți pe piața regională comună vă va aduce semnificativ mai aproape de standardele UE", a spus el.
Anul trecut, Serbia, Albania și Macedonia de Nord au semnat acorduri de mobilitate care permit oamenilor să călătorească și să lucreze în cele trei țări doar cu buletinul. Luni, cele șase țări au convenit să continue recunoașterea reciprocă a calificărilor profesionale.
Serbia și Muntenegru au fost primele țări din regiune care au început negocierile privind aderarea la UE, iar Albania și Macedonia de Nord au început apoi negocierile cu Bruxellesul anul trecut. Bosnia și Kosovo se află încă foarte în urma vecinilor lor în acest proces de dezvoltare a economiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...