Revolut, amendată cu 3,5 milioane euro de Banca centrală a Lituaniei

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Revolut, amendată cu 3,5 milioane euro în Lituania pentru deficiențe în prevenirea spălării banilor.

Banca centrală a Lituaniei a amendat Revolut, cea mai valoroasă companie de tip start-up din Marea Britanie, cu 3,5 milioane de euro (3,83 milioane de dolari) pentru deficiențe în prevenirea spălării banilor, a anunțat instituția luni, potrivit Reuters. Fintech-ul britanic, cu sediul la Londra, operează în Uniunea Europeană în baza unei licențe lituaniene și se află sub supravegherea băncilor centrale din Lituania și din zona euro.

Amenda vine în urma unei inspecții de rutină care a scos la iveală „încălcări și deficiențe în monitorizarea relațiilor de afaceri și a operațiunilor”, se arată în comunicatul oficial. Potrivit autorităților, aceste carențe au dus la faptul că Revolut „nu a identificat întotdeauna corect operațiunile sau tranzacțiile suspecte”, fără a oferi însă detalii suplimentare.

Revolut a transmis că ancheta nu a relevat cazuri concrete de spălare a banilor, ci doar nevoi de îmbunătățire a controalelor existente. „Revolut Bank respectă cele mai înalte standarde de conformitate și a colaborat cu banca centrală lituaniană pentru a remedia imediat deficiențele procedurale”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Potrivit autorităților de reglementare, Revolut a semnat un acord de soluționare și a început deja să implementeze măsuri corective.

Amenda reprezintă cea mai mare sancțiune aplicată vreodată de banca centrală a Lituaniei și a fost stabilită în funcție de gravitatea neregulilor și de veniturile Revolut Holdings Europe – entitatea care administrează operațiunile reglementate ale fintech-ului în Spațiul Economic European.

În august anul trecut, Revolut a fost evaluată la 45 de miliarde de dolari, în urma unei vânzări secundare de acțiuni către investitori noi și existenți – o valoare care o plasează peste unele dintre cele mai mari bănci europene.

În 2023, compania a înregistrat un profit record înainte de taxe de 438 de milioane de lire sterline (aproximativ 559,5 milioane de dolari).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Panouri fotovoltaice / Foto: Freepik
Magistrați / Foto: Freepik
Digitalizarea în România merge foarte prost / Foto: Freepik
Corina Martin / FOTO: Pagina de Facebook
Trenuri / Foto: Freepik
Beijing
Ghișeu
Copii din mediul rural rareori se consideră fericiți / Foto: Oana Pavelescu
Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
Despre prosumatori
Familie în vacanță / Foto: Freepik
Exploatare / FOTO: Freepik
Mina Șuior
Foto: Oana Pavelescu
Foto: Freepik.com
Rachetă / FOTO: Freepik
Scădere / FOTO: Freepik
La benzinărie / FOTO: Freepik
SUA vs. China / FOTO: Freepik
Honda
Mină de cupru / Foto: Freepik
Dolari

Dolarul își revine, lira sterlină se impune în fața euro

Dolarul și-a revenit ușor, deși incertitudinile legate...

Foto: Freepik.com
Foto: Pexels.com
Depozit farmacie / FOTO: Freepik
Dolari și aur / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Marcel Ciolacu
Conferință la BCE / FOTO: BCE

BCE nu mai are timp de pauze, este constrânsă să acționeze

Banca Centrală Europeană se pregătește să reducă din nou...


pixel