Revolut evaluat la 33 de miliarde de dolari
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Evaluare după ultima rundă de finanţare
Evaluare după ultima rundă de finanţare
Aplicaţia de servicii bancare digitale Revolut a anunţat joi că a strâns 800 milioane de dolari cu prilejul unei noi runde de finanţare care a evaluat compania la 33 de miliarde de dolari, informează Reuters.

Această rundă de finanţare face din Revolut cea mai valoroasă firmă de fintech din Marea Britanie şi, teoretic, Revolut are acum o capitalizare de piaţă mai mare decât grupul bancar NatWest.

Înfiinţat în 2015 de fostul trader de la Credit Suisse, Nik Storonsky, şi dezvoltatorul de software Vladyslav Yatsenko, Revolut a atras peste 16 milioane de clienţi cu produse precum schimb valutar, carduri de debit, tranzacţionarea de acţiuni fără comisioane, criptomonedele sau conturile de business.

Compania înregistrată în Marea Britanie a reuşit să câştige clienţi în defavoarea băncilor tradiţionale prin costuri mai mici dar până acum nu a reuşit să traducă creşterea rapidă în profitabilitate. Anul trecut, pierderile Revolut s-au dublat la peste 200 de milioane de lire sterline (278 milioane de dolari), din cauza costurilor administrative de la investiţiile în mecanisme de control al riscului şi al conformităţii.

Citește și Revolut raportează pierderi dublate în 2020

Banii strânşi la ultima rundă de finanţare, care a fost condusă de Vision Fund şi Tiger Global Management, vor fi utilizaţi în principal pentru dezvoltarea de noi produse în noile ţări în care Revolut se extinde, în special în SUA şi India, a declarat directorul financiar Mikko Salovaara. Potrivit acestuia ultima rundă de finanţare nu va afecta calendarul unei eventuale listări.

"Credem că, în cele din urmă, vom deveni o companie publică dar nu avem planuri imediate pentru o listare", a spus Mikko Salovaara. Ultima rundă de strângere de fonduri organizată de Revolut a fost salutată de ministrul britanic al Finanţelor, Rishi Sunak, care vrea ca industria britanică de fintech să menţină sectorul financiar din insulă competitiv după ieşirea ţării din Uniunea Europeană. "Vrem să vedem şi mai multe poveşti de succes precum Revolut", a spus Rishi Sunak. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel