Într-un anunţ la summitul de investiţii "Choose France", Revolut a informat că va deschide un nou centru în Paris pentru operaţiunile sale din Europa Occidentală şi va crea cel puţin 200 de noi locuri de muncă în Franţa. Deja în această ţară Revolut are aproximativ 300 de angajaţi.
Revolut are peste 55 milioane de clienţi dar nu are sucursale fizice. A obţinut o licenţă bancară în Marea Britanie în 2024, după trei ani de aşteptare.
Compania a dat asigurări că Lituania rămâne "o bază cheie" pentru creşterea Revolut în Europa.
"Cu noul nostru sediu de la Paris, intenţionăm să construim relaţii mai strânse cu autorităţile de reglementare şi cu clienţii noştri, sporind şi mai mult încrederea pieţei", a afirmat Pierre Décoté, director în cadrul băncii digitale.
În rândul statelor membre UE, Franţa a fost piaţa cu cea mai rapidă creştere pentru Revolut, cu peste cinci milioane de clienţi. În Europa, compania are 40 milioane de clienţi.
Deşi Revolut se extinde rapid în Franţa, poziţia sa în ţara vecină Germania rămâne dificilă. Firma are peste două milioane de clienţi în cea mai mare economie europeană dar se confruntă cu concurenţa acerbă din partea Trade Republic şi N26. Consumatorii din Germania tind să fie mai conservatori cu finanţele lor, preferând depozitele de economii în locul investiţiilor pe pieţele bursiere.
"Germania este o piaţă dificilă", a afirmat directorul de marketing al Revolut, Antonie Le Nel, pentru DPA.
Compania şi-a sporit vizibilitatea în Germania printr-o campanie publicitară concentrată în jurul celebrului fotbalist Mario Götze, iar în viitor vrea să ofere noi produse, inclusiv carduri de credit, împrumuturi imobiliare şi servicii de telefonie mobilă.
Revolut, unul dintre liderii segmentului fintech (inovaţia tehnologică în domeniul serviciilor financiare), este supervizată de Banca Centrală Europeană (BCE).
Înfiinţat în 2015 de fostul trader de la Credit Suisse, Nik Storonsky, şi dezvoltatorul de software Vladyslav Yatsenko, Revolut a atras milioane de clienţi cu produse precum schimb valutar, carduri de debit, tranzacţionarea de acţiuni fără comisioane, criptomonedele sau conturile de business.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Nicușor Dan în...
UE propune G7 scăderea...
Ministrul francez al...
Banca Națională a României a...
Kremlinul a criticat dur, luni,...
Fraudă de 1,7 milioane de lei în domeniul comerţului cu...
Costul banilor scade ușor pe...
Bursa de la București urcă puternic după alegeri:...
Compania financiară britanică Revolut a anunţat luni că...
La trei ani de REPowerEU,...
Moneda națională se apreciază...
Tranzacțiile imobiliare au...
ANAF, atenţionare pentru...
Loteria Română lansează o nouă ediție a „Lozului...
Economia subterană din România...
Statul oferă până la 37.000 de...
După aderarea la Uniunea...
Valoarea maximă rămâne 800 de...
Motocicletele și...
Statele Unite pierd ultimul...