Efectele măsurilor fiscale. România, mai puţin atractivă pentru investitori - Analiză
Măsurile fiscale luate în regim...
Agențiile din cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU) atrag atenția asupra acestei crize, subliniind că toate dozele disponibile pentru luna curentă au fost deja alocate țărilor care se confruntă cu epidemii majore.
Philippe Barboza, coordonatorul diviziei de combatere a holerei în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a declarat că rezervele sunt goale și că, dacă nu ar fi fost implementate măsuri guvernamentale pentru controlul prețurilor, inflația ar fi fost mult mai mare. Deficitul acut de vaccinuri este o problemă existentă încă din octombrie 2022, când OMS a recomandat utilizarea unei singure doze pentru a gestiona stocurile limitate.
Recent, numărul de cazuri de holera a crescut semnificativ în țări precum Zambia și Zimbabwe, amplificând presiunea asupra rezervelor limitate de vaccinuri. În luna ianuarie 2024, s-au raportat 40.900 de cazuri și 775 de decese în 17 țări.
Holera este o boală gravă, cu potențial letal în câteva ore în absența tratamentului adecvat. Este cauzată de o bacterie care se răspândește prin alimente și apă contaminate, iar vaccinurile sunt esențiale pentru prevenirea răspândirii bolii.
Actualmente, există un singur producător de vaccinuri împotriva holerei aprobat de OMS, Eubiologics Co din Coreea de Sud, și se fac eforturi pentru a extinde portofoliul de producători. Cu toate acestea, directorul adjunct al UNICEF pentru aprovizionarea cu vaccinuri, Andrew Jones, a subliniat că disponibilitatea actuală este de aproximativ 2,5 milioane de doze lunar, în timp ce cererea este estimată între 90 și 100 de milioane de doze pentru 2024.
Cu rezervele goale și un deficit iminent, se pune accentul pe prioritizarea cererilor pentru a salva cât mai multe vieți posibile. Un apel este lansat către comunitatea internațională pentru a găsi soluții urgente și a evita o criză umanitară mai gravă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...