Rezerva Federală a SUA a redus dobânda de referinţă
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Rezerva Federală a Statelor Unite
Rezerva Federală a Statelor Unite
Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) a redus miercuri dobânda de referinţă pentru susţinerea creşterii economice, dar a oferit puţine indicii privind politica ulterioară, măsura fiind criticată de preşedintele Donald Trump ca fiind insuficientă.

Perspectiva economiei americane este ”favorabilă”, piaţa muncii este puternică, iar inflaţia va reveni probabil la nivelul de 2% ţintit de Fed, a declarat preşedintele băncii centrale, Jerome Powell, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa de politică monetară. Reprezentanţii Fed au decis să reducă dobânzile ”pentru a oferi o asigurare faţă de riscuri”, între care creşterea slabă a economiei mondiale şi reapariţia tensiunilor comerciale.

Atacurile armate din SUA costă economia țării sute de miliarde de dolari

”Dacă economia nu îşi revine, atunci ar putea fi oportună o secvenţă mai lungă de reduceri ale dobânzilor. Vom depinde în mare măsură de date... Nu ne aflăm pe un traseu prestabilit”, a spus Powell.

Banca centrală a mărit diferenţa dintre dobânzile plătite băncilor pentru rezervele în exces şi nivelul superior al intervalului dobânzii de referinţă, o măsură luată pentru a atenua problemele de pe pieţele americane care au determinat Rezerva Federală din New York să intervină în această săptămână pe piaţă pentru a suplimenta fondurile. Semn că Fed ar putea lua în curând măsuri mai ample, Powell a recunoscut că tensiunile de pe pieţele de finanţare au depăşit aşteptările, acesta arătând că banca centrală ar putea fi nevoită să reia achiziţiile de active mai devreme decât a crezut.

Fed a redus dobânda de referinţă overnight la un interval de 1,75%-2%, cu un vot de 7 la 3, din cauza riscurilor globale şi a slăbirii investiţiilor şi exporturilor companiilor. Preşedintele Donald Trump ceruse o reducere mai agresivă a dobânzii de referinţă de către Fed, iar acesta a reacţionat cu critici la adresa băncii centrale şi a şefului acesteia, transmite Reuters, citat de News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel