Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
Două modele de evoluție a PIB publicate de Rezervele Federale regionale arată o imagine cu totul diferită față de nivelurile record pe piața bursieră, cu atât mai puțin de comentariile recente ale președintelui Donald Trump.
Rezerva Federală din New York estimează pentru evoluția PIB în cel de-al patrulea trimestru o creștere de doar 0,4%. Estimarea este în scădere față de proiecțiile anterioare, ce estimau o creștere de 0,7%. NY Fed a menționat „surprizele negative” din rapoartele economice recente, inclusiv o scădere a producției manufacturiere în luna octombrie.
Modelul PIBNow al Fed Atlanta este și mai drastic, pentru că reduce estimarea de creștere la doar 0,3% pentru trimestrul IV, comparativ cu 1% în urmă cu o săptămână. Fed Atlanta a invocat cheltuielile de consum lansate vineri, care au arătat că vânzările cu amănuntul, cu excepția vehiculelor și benzinei, au crescut cu doar 0,1% în octombrie.
Aceste modele PIB se bazează pe date economice primite și vor fi actualizate frecvent. Asta înseamnă că este posibil ca până la sfârșitul anului, aceste proiecții să ajungă să pară excesiv de sumbre. Economia ar putea obține un impuls în noiembrie și decembrie, prin faptul că greva auto din GM s-a încheiat, notează CNN.
Americanii demarează ancheta antitrust la Google
Firmele din Wall Street sunt, în general, optimiste dar precaute în ceea ce privește trimestrul IV. Goldman Sachs, de exemplu, a scăzut vineri estimarea PIB-ului din al patrulea trimestru la 1,9%.
Estimările contrastează cu recentele comentarii ale președintelui Donald Trump, care a lansat tweet-uri entuziasmate de creșterile piețelor bursiere.
Jerome Powell, președintele Rezervației Federale, a avut o abordare diferită. „Uitați-vă la economia de azi, nu există nimic care să crească într-adevăr”, le-a spus Powell parlamentarilor joi.
Creșterea PIB a încetinit la 1,9% în trimestrul al treilea, în scădere față de 3% la începutul anului. Deși cheltuielile consumatorilor rămân solide, sectorul de producție este în contracție, iar cheltuielile de afaceri s-au contractat pentru două trimestre consecutive. Această slăbiciune a fost determinată de războiul comercial SUA-China și de încetinirea creșterii globale.
Recentele recorduri de pe piața bursieră, cu Dow Jones, S&P 500 și Nasdaqla maxime ale tuturor timpurilor atinse vineri - au fost alimentate de speranțele unui acord comercial preliminar între Statele Unite și China și de relaxarea creditelor din partea Fed.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Comisia de muncă din Senat...
Camera Deputaților urmează să...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...