Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 53,229 miliarde de euro, la 31 martie 2023, în creştere cu 2,36%, faţă de 52,001 miliarde de euro la 28 februarie 2023, a anunţat luni BNR.
În cursul lunii au avut loc intrări de 2,425 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.
De asemenea, au avut loc ieşiri de 1,197 miliarde euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR; plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.
Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 6,060 miliarde de euro.
Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 martie 2023 au fost de 59,289 miliarde de euro, faţă de 57,682 miliarde de euro la 28 februarie 2023.
Plăţile scadente în luna aprilie 2023 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 727 milioane euro.
Citește și Fitch a îmbunătăţit perspectiva atribuită ratingurilor BCR şi BRD
Fitch Ratings a îmbunătăţit joi perspectiva atribuită ratingurilor pentru datoriile pe termen lung (IDR) de la negativă la stabilă pentru Banca Comercială Română S.A. (BCR) şi BRD-Groupe Societe Generale S.A. (BRD), şi a confirmat ratingurile la "BBB plus", informează un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.
Acţiunile vin după ce în 24 martie Fitch a revizuit perspectiva ratingului suveran al României de la negativă la stabilă şi a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută.
Confirmarea ratingurilor pentru datoriile pe termen lung ale BCR şi BRD şi ratingurile de sprijin al acţionarilor (SSR) reflectă opinia Fitch că acţionarii lor, Erste Group Bank AG (rating "A"/cu perspectivă stabilă) şi Societe Generale S.A. (rating "A minus"/cu perspectivă stabilă) vor continua să aibă o disponibilitate semnificativă pentru a furniza sprijin subsidiarelor lor.
Citește și BNR, veşti proaste pentru românii care au rate: IRCC şi ROBOR au crescut din nou
Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, este de 5,98% pe an, în urcare faţă de cel publicat în urmă cu trei luni, de 5,71% pe an, conform datelor publicate vineri de Banca Naţională a României (BNR).
Indicele este calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul IV 2022.....
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...